Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smartphone nove generacije!

Google u tajnosti priprema X Phone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleov pametni telefon nove generacije trebao imati brojne napredne opcije s kojima će se razlikovati od ostalih telefona na tržištu

Daleko od očiju javnosti Googleovi i Motorolini inženjeri rade na smartphoneu nove generacije koji bi trebao imati napredan hardver i neke opcije po kojima će se razlikovati od pametnih telefona koji se danas mogu kupiti na tržištu.

Iako iz Motorole ne žele previše govoriti o svojim budućim planovima, izvršni direktor ove kompanije Dennis Woodside novinarima Wall Street Journala rekao je da, nakon što ih je preuzeo Google, sada imaju resurse koji im omogućuju razvoj velikih stvari te su 'uložili u ljude i tehnologiju s kojima će napraviti nešto potpuno drugačije' u odnosu na trenutno stanje na tržištu.

Iako su prvotni planovi Motorole i Googlea uključivali neke napredne i još nepredstavljene opcije (poput npr. savitljivog ekrana), na Wall Street Journalu kažu da su od nekih tih opcija ove kompanije ipak odustale – zbog problema u proizvodnji i velike potrošnje baterije.

Ovo je 12 najboljih pametnih telefona u 2012. godini!

Pri razvoju svog telefona Google će se ponajviše orijentirati na kvalitetu kamere i softvera, a neki vjeruju da je upravo ovaj telefon glavni razlog nedavne akvizicije kompanije Viewdle koja razvija softver za prepoznavanje pokreta, slika i objekata tako da bi, nagađaju novinari Mashablea, Google X Phone mogao npr. čitati s usana korisnika ili bi se njime moglo upravljati pokretima ruku ispred ekrana.

Iako konkretnih informacija o tome kakve će nam to (revolucionarne) novitete Googleov smartphone nove generacije donijeti, ova kompanija iste opcije planira u budućnosti iskoristiti i na X tabletu kojeg također namjeravaju predstaviti – prvo sljedeće godine možemo očekivati njihov telefon, a koji mjesec ili godinu nakon njega ova bi kompanija mogla predstaviti i tablet. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene