Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvena mreža Twitter uvodi nova pravila kako bi zaštitila korisnike od prijetnji, ucjena i ostalih oblika uznemiravanja.


Direktor britanske podružnice Twittera Tony Wang ispričao se korisnici koja je doživjela takve prijetnje, rekavši da će kompanija učiniti više da bi spriječila 'neprihvatljivo ponašanje'.

Isprika je uslijedila nakon što je Twitter najavio da će na svim platformama, uključujući i desktop uvesti posebne opcije za prijavu zlostavljanja.

>> Siva ekonomija društvenih mreža: Evo kako zarađuju milijune dolara!

Vezani članci Sjednica Sabora Oporba okretanjem leđa prosvjedovala zbog neizglasavanja izmjena Kaznenog zakona: ''Dogodit će se da će nasilje otići u zastaru'' Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio

U britanskoj policiji kažu kako istražuju osam prijetnji, uključujući prijetnje bombom i silovanjem.

Dvije osobe uhićene su u vezi s prijetnjom silovanjem laburističkoj zastupnici Stelli Creasy i feminističkoj aktivistici Caroline Criado-Perez nakon što su se javno zauzele za to da na novčanici od 10 funti bude lik britanske književnice Jane Austen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook