Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pripremi iPhone 6!

Apple već testira šesticu: iPhone dobiva 4,8 inčni ekran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će sljedeće godine predstaviti iPhone 5S, a već testiraju i nekoliko modela šestice – jedan navodno ima ekran dijagonale 4,8 inča!

Iako je Apple posljednji model iPhonea predstavio prije manje od tri mjeseca, internetom su nedavno počele kružiti glasine o nadolazećem modelu iPhone 5S kojeg bi ova kompanija trebala predstaviti u lipnju sljedeće godine, a posljednje informacije kažu da se već testira i nekoliko prototipova iPhonea 6.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene dionica i dalje padaju Investitori zabrinuti: Apple u problemima zbog novih modela iPhonea Slika nije dostupna Jeftiniji iPhone bit će veliki hit! NOVE FOTOGRAFIJE iPhonea: Apple će RUŠITI sve rekorde?

FOTO Je li ovo iPhone 5S?!

Ove je informacije jučer objavio analitičar Peter Misek, a prenijeli su ih na Business Insideru – on za iPhone 5S kaže da će imati bolji ekran i kameru, do 128GB memorije, izdržljiviju bateriju i podršku za NFC, a navodno će se isporučivati u šest do osam boja.

Sve dosadašnje glasine upućuju na to da novi model iPhonea kojeg će Apple predstaviti tijekom sljedeće godine neće donijeti nikakvu revoluciju, već će samo nadograditi trenutni model s nekim novim i boljim opcija – slično kako je iPhone 4S naslijedio model iPhone 4.

Glasine o iPhoneu 6 čine se puno zanimljivijima te Misek kaže da Apple trenutno testira nekoliko modela, od čega jedan ima ekran dijagonale čak 4,8 inča. Taj će model – ako ga Apple zaista predstavi, imati drugačije kućište u odnosu na aktualni model, neće imati glavnu tipku te će raditi na četverojezgrenom A7 procesoru, a navodno će se njime moći upravljati i pokretom, odnosno određenim pokretima telefona izvršavale bi se neke operacije.

Znate li zašto ljudi toliko vole Appleove proizvode?

S obzirom da je riječ o glasinama nije poznato koliko u njima ima istine – sada je teško očekivati da će Apple, nakon što mu je toliko vremena trebalo da poveća dijagonalu ekrana za 0,5 inča, povećati tu dijagonalu za dodatnih 0,8 inča, no s obzirom na trenutno stanje na tržištu (dominacija Androida s velikim ekranima) i činjenicu da iPhone 6 ne trebamo očekivati prije 2014. godine, ove bi se informacije zaista mogle pokazati točnima.

Inače, na Business Insideru za Petera Miseka kažu da se do sada nije proslavio s prognozama oko Appleova televizora, no napominju da je jedan od rijetkih točno predvidio da Apple prošle godine neće predstaviti iPhone 5, nego model 4S tako da su se njegova dosadašnja predviđanja vezana uz Appleove telefone pokazala prilično uspješnima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene