Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve fotografije!

FOTO Je li ovo iPhone 5S?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su se pojavile prve fotografije novog modela Appleovog telefona koji bi dizajnerski trebao biti sličan iPhoneu 5, ali će imati napredniji hardver

Iako je Apple novi model iPhonea predstavio prije manje od tri mjeseca, na internetu već neko vrijeme kruže glasine o njegovom nasljedniku – iPhoneu 5S. Apple je navodno još ranije od kineskih proizvođača komponenti naručio dijelove za prototip novog iPhonea te je njegova proizvodnja već započela, a ovaj tjedan na nekim internetskim stranicama pojavile su se i prve fotografije kućišta iPhonea 5S.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna iPhone 5S i iPhone 5C Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

iPhone 5 se nije niti 'ohladio', a Apple već počinje s proizvodnjom iPhone 5S

Iako nije poznato prikazuju li ove slike nadolazeći model Appleovog telefona ili je riječ o lažnim fotografijama (iz Applea glasine ne žele komentirati), u posljednje vrijeme većina glasina oko novih uređaja ove kompanije (poput iPhonea 5 i iPada mini) pokazala se istinitima tako da bi i ove fotografije zaista mogle prikazivati prototip novog iPhonea.

Slike su objavljene na stranicama iPhone5parts i etradesupply.com na kojoj kažu da oznake na stražnjem dijelu kućišta (na kojima se umjesto brojeva nalaze X-evi) upućuju na to da je riječ o prototipu novog modela telefona te on izgleda slično, odnosno isto kao i aktualni model iPhone 5.

Slike unutrašnjeg dijela kućišta ukazuju na sitne promjene i drugačiji razmještaj nekih dijelova - što znači da sigurno nije riječ o iPhoneu 5. Iako trenutno nije poznato kakve će novitete donijeti novi model Appleovog telefona, većina analitičara očekuje da će iPhone 5S dizajnerski biti jako sličan petici te da će najveća poboljšanja donijeti 'ispod haube' – bolji procesor, jaču grafiku, možda više radne memorije i bolju kameru.

Znate li zašto ljudi toliko vole Appleove proizvode?

Neke veće i revolucionarne promjene u iPhoneu tako ne treba očekivati sljedeće godine, no glasine koje su se nedavno pojavile na mreži kažu da Apple priprema velika iznenađenja za iPhone 6 (kojeg bi trebali predstaviti u lipnju ili rujnu 2014. godine) – poput bežičnog punjenja baterije.

Iako i Nokijin nedavno predstavljen model Lumia 920 podržava bežično punjenje, on se ipak mora staviti na posebnu podlogu kako bi se baterija punila, dok za punjenje budućeg iPhonea telefon neće biti potrebno staviti na određenu podlogu, već bi za punjenje baterije telefon samo trebao biti u dosegu od oko jedan metar od bežičnog punjača.

Što se iPhonea 5S tiče, ranije glasine govorile su da bi ga Apple mogao predstaviti već u prvoj polovici godine, no posljednje informacije kažu da ga ne trebamo očekivati prije lipnja – što znači da tijekom sljedećih pola godine možemo očekivati brojne nove glasine i fotografije novog modela Appleovog telefona. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene