U nedjelju u popodnevnim satima zrakoplov tipa Cessna 414A Chancellor srušio se na stambeno naselje Yorbe Linde u kalifornijskom okrugu Orange. Vatrogasci su odmah izašli na mjesto događaja.


Vatrogasci su odmah izašli na teren nakon dojave o rušenju Cessne. Zrakoplov se srušio usred stambenog naselja, nakon čega je vatra zahvatila dvije kuće u četvrti Yorba Linda, piše lokalni portal The Orange County Register

Vezani članci Planula drvena kuća kod Velike Gorice Planula drvena kuća u okolici Velike Gorice, vatrogasci objavili važno upozorenje Turska hitna pomoć U padu izviđačkog aviona u Turskoj poginulo sedmero pripadnika sigurnosnih službi

Poginulo je petero ljudi, piše RT. Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu. Američki mediji javljaju kako se radi o pilotu te dvije muške i dvije ženske osobe koje su bile u kućama.

Prema podacima, vlasnik zrakoplova privatna je osoba iz Oregona. Radi se o zrakoplovu Cessna 414A Chancellor, avionu s dva motora i osam sjedala.

Zrakoplov je netom prije pada krenuo iz zračne luke Fullerton Minicpial i nije jasno što je moglo uzrokovati pad.

Snimke koje su s mjesta događaja objavili stanovnici pokazuju kako je požar zahvatio kuće, a čuli se povici da se ljudi drže podalje od zgrade.