Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ofenziva protiv separatista

Žestoki sukobi: Najmanje 19 civila ubijeno u istočnoj Ukrajini, među njima 5 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 19 civila ubijeno je u žestokim sukobima između ukrajinskih vojnika i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini, izjavili su lokalni dužnosnici, dok Kijev nastavlja ofenzivu protiv separatista.

Ukrajinske snage potiskuju pobunjenike natrag u njihova uporišta Donjeck i Luhansk i pokušavaju ih okružiti na nekoliko mjesta, među kojima i na širem području na kojemu je pao malezijski zrakoplov 17. srpnja.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Dužnosnici su rekli da je 14 ljudi, među kojima petero djece, ubijeno u sukobima u ponedjeljak navečer u gradu Horlivki, jednoj od nekoliko lokacija gdje su se vodili žestoki sukobi posljednjih nekoliko dana.

U gradu Luhansku ubijeno je pet civila kada je u granatiranju pogođen dom umirovljenika, kazali su dužnosnici.

U Ukrajini noćas poginulo osam civila

Međunarodni stručnjaci zaduženi za istragu pada malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini ponovno su u utorak odustali od odlaska na mjesto nesreće zbog sukoba u blizini te lokacije, priopćilo je nizozemsko ministarstvo pravosuđa.

Skupina stručnjaka, među kojima 38 nizozemskih i 12 australskih policajaca, "nije otputovala iz Donjecka na mjesto nesreće. Trenutačno se vode borbe na i oko cestovnog pravca koji tamo vodi", navodi ministarstvo.

Ovo je već treći dan zaredom da nisu uspjeli doći na mjesto nesreće zbog sukoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene