Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeziva priča iz Francuske

Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sud u Francuskoj 39-godišnjakinju je proglasio krivom i osudio na 18 mjeseci zatvora zbog zanemarivanja sina. Pune dvije godine, od 2020. do 2022. dječak je živio sam, a majku je vidio samo kad bi mu donosila hranu – smrznute pizze i kolače iz lokalne trgovine.

Priča o dječaku koji je od svoje devete do 11. godine živio u stanu potpuno sam dok je njegova majka boravila u drugom stanu s partnerom mami suze na oči.

Dvije godine brinuo je sam o sebi, a majka bi ga posjetila samo kad bi odlučila donijeti nešto hrane. Tijekom suđenja sve optužbe je negirala. U socijalnom stanu u kojemu je dječak boravio često bi nestajalo struje i grijanja pa se zimi morao pokrivati s nekoliko deka. Unatoč svojoj samoći i nebrizi majke, redovito je odlazio na nastavu u osnovnu školu i nikome se nije žalio.

Pročitajte i ovo Lijek za patuljastu djecu - 3 Nakon priče u Dnevniku Nove TV Djeca izrazito niskog rasta napokon dobila lijek: ''Sreća je velika nakon toliko borbe''

Pročitajte i ovo Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Da nešto nije kako treba nisu primijetili čak ni njegovi nastavnici.

"Uvijek je bio nasmijan, vrlo dobar učenik, uvijek čist, uvijek pristojan“, kazala je Barbara Couturier, gradonačelnica grada Nersaca gdje je dječak živio.

Da živi sam posumnjali su njegovi školski kolege, a s vremenom su primijetili i susjedi. Alarmirana je policija i sve je postalo jasnije. Dječak je potom smješten u udomiteljsku obitelj.

Pročitajte i ovo Napadi na maloljetnike - 1 Oglasila se policija Šestorica tinejdžera napadnuta u centru Zagreba, majka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Jedna stvar koju su mi rekli čini mi se najstrašnija''

Njegova biološka majka osuđena je na 18 mjeseci zatvora te dio kazne može izdržati u instituciji otvorenog tipa. Sina može posjećivati dok je kod udomitelja, a prema pisanju francuskih medija to je dosad učinila samo dva puta, prenosi Fenix.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene