Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SAMITU U BERLINU

Zemlje Zapadnog Balkana potpisale sporazum: "Moramo normalizirati odnose i postići finalni dogovor"

Aktualno Galerija Summit u Berlinu - 4 Summit u Berlinu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Summit u Berlinu - 5 Summit u Berlinu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Summit u Berlinu - 6 Summit u Berlinu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Summit u Berlinu - 3 Summit u Berlinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Summit u Berlinu - 2 Galerija 1/6 >>
Predstavnici šest zemalja Zapadnog Balkana potpisali su na samitu u okviru Berlinskog procesa sporazume o međusobnom priznavanju osobnih iskaznica, te fakultetskih i stručnih diploma na putu prema zajedničkom regionalnom tržištu.

Domaćin samita u Berlinu, njemački kancelar Olaf Sholz poručio je predstavnicima šest zemalja Zapadnog Balkana pripadaju Europskoj uniji, pozvao je na suradnju, i istaknuo neophodan napredak u dijalogu Srbije i Kosova.

"Rečeno je da moramo u sljedećih nekoliko godina normalizirati odnose i postići finalan dogovor. Ja pokazujem svoju spremnost i interes, ali ne ovisi sve o meni, već o Beogradu s jedne strane, ali i o međunarodnim medijatorima s druge", rekao je premijer Kosova Albin Kurti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Pomutnja oko preuzimanja: Oglasila se Fortenova o vlasništvu i je li došlo do promjene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niz kritika bivšeg lobista Zviždač iz Ubera ponovo prozvao taksi kompaniju: "Taj poslovni model je apsolutno neodrživ"

U Berlinu je potpisan sporazum o međusobnom priznavanju osobnih iskaznica, te fakultetskih i stručnih diploma na putu prema zajedničkom regionalnom tržištu Zapadnog Balkana.

"Molim vas da shvatite da je vaš kredibilitet iz Europske unije na liniji, da ste vi potpisali Briselski sporazum, da je to prvi sporazum o normalizaciji i morate da ga implementirate. Nas ne zanima što kaže Kurti, Žika, Mika, Pera. Imate potpis, vi ste garant, implementirajte pa onda da razgovaramo", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene