Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa upozorava na opasnosti

'Zbog biotehnologije i medicine kao da hodamo po oštrici žileta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je upozorio na opasnosti od biotehnologije, pozvavši na oprez i usprotivivši se 'manipulacijama ljudskim bićem' i 'ugrožavanjem njegova integriteta i ponosa'.

'Nove mogućnosti koje nude biotehnologija i medicina često nas stavljaju u teške situacije, kao da hodamo po oštrici žileta', rekao je Papa u ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfo prilikom inauguralnog posjeta novog njemačkog veleposlanika pri Vatikanu.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Papa Franjo respiratorna infekcija Stižu novi detalji o stanju pape Franje: U bolnici je zbog osobe koja mu je već jednom spasila život. "Rekao mi je - moraš..."

Benedikt XVI. upozorio je na situacije u kojima ima 'manipulacija ljudskim bićem i ugrožavanja njegova integriteta i ponosa'. 'Ne možemo odbaciti nova saznanja, ali moramo biti oprezni', rekao je Papa.

>> Pronađen način 'čitanja' misli

Katolička crkva strahuje od sve više genetskih intervencija u svrhu 'poboljšanja' ljudske rase, kojima bi se pomoću prenatalnih testiranja mogle uklonile neke bolesti, ali po cijenu povećanja broja pobačaja, koje Vatikan čvrsto osuđuje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene