Potraga za Matejem - 2
Potraga za Matejem - 2 Foto: Pixsell/Shutterstock

Teorije zavjere koje se pojavljuju na društvenim mrežama oko nestanka Mateja Periša sve su brojnije. Prava je istina da u tim tzv. ''misterijima'' tajni zapravo i nema. Za sve postoji logično objašnjenje. Teoriju koja se plete oko njegovog Instagram profila objasnio je njegov otac.


Mobilni signal nestalog Splićanina Mateja Periša, kako je utvrdila istraga, posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva 31. prosinca oko 2:40. Od tada, sve do danas, konstantno mu se izmijenjuje broj pratitelja na Instagramu. To je potpora za brojne teorije zavjere na internetu, ali postoji logično objašnjenje.

''Neki imaju teoriju da je živ i da se iz tog razloga mijenja broj ljudi koje on prati, a u stvari se radi o tome da je Matej možda prije nestanka nekome poslao zahtjev za prijateljstvo pa ga je taj netko tek sad prihvatio'', kazao je izvor za Srbiju danas. Ističe da se broj pratitelja mijenja i ukoliko netko deaktivira profil jer se tada smanjuje brojka. A upravo brojni njegovi prijatelji deaktivirali su svoje profile u posljednje vrijeme.

''Neki čak vjeruju da je Matej negdje živ i da sam to radi. Nažalost, za takva uvjerenja nema nijednog dokaza'', napominje izvor.

Podsjetimo, signal na Matejevom Viber profilu bio je aktivan u subotu navečer zbog čega je nastala pomutnja među prijateljima, ali i to je logički pojašnjeno. Oglasio se i otac. ''Upoznat sam s tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju'', kazao je Nenad Periš za Srbiju danas.

Potraga za Matejem - 2 Mateju i dalje ni traga ni glasa: Iz MUP-a Srbije oglasili se o putovnici njegove prijateljice

Nenad Periš Matejev otac komentirao rekonstrukciju kretanja svojeg sina: "Policija je predstavila dijelove svojih saznanja vrlo stručno. Ono što očekujem je..."

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u 24. dan. Nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu. Zabavu su, nakon večere, nastavili u klubu "Gotik" uz obalu Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju