Nenad Periš
Nenad Periš Foto: DNEVNIK.hr

Srpska policija rekonstruirala je događanja u noći s 30. na 31. prosinca, kad je nestao Matej Periš iz Splita. Njegova oca, Nenada Periša, zamolili smo za komentar onoga što su rekli.


Nenad Periš, otac nestalog 27-godišnjeg Mateja, boravi u Beogradu, gdje 13. dan traje potraga. Zamolili smo ga za komentar izvješća koje je srpska policija objavila na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Potraga za Metejem Perišem Jedan detalj muči Matejeva oca: "Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bismo sada pričali" Potraga za Matejem Perišem Ribar koji je iz rijeke spasio najmanje 30 ljudi susreo se s Matejevim ocem: "Od Beton Hale do Ratnog otoka nema više od 500 metara. Ali voda je jaka i hladno je..."

"Mislim da se u dijelu u kojem je prikazan izvještaj predstavio stručno i profesionalno. Ono što očekujem je da se istraga nastavi do konačnog odgovora gdje je Matej, odnosno gdje je mobilni uređaj koji je otporan na vodu", napisao je u poruci za DNEVNIK.hr.

Na pitanje što misli o rekonstrukciji prema kojoj mobitel završava u Savi, kratko je dodao: "Ne znam što bih trebao tu komentirati. Policija je predstavila dijelove svojih saznanja vrlo stručno."

MUP Srbije objavio je u srijedu rekonstrukciju kretanja mladića, prema kojoj je trčao gradskim ulicama sve dok posljednji signali mobitela nisu uhvaćeni s mjesta koje je locirano na rijeci Savi.

Napisali su da su pregledali stotine sati snimki s nadzornih kamera iz noći nestanka mladića i na osnovi toga napravili rekonstrukciju njegova kretanja od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1:43 do silaska do Save u 1:52 poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Kako navode, osim s taksistom kojega je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, Periš nije bio u kontaktu ili interakciji ni s jednom drugom osobom te su iz obavljenih razgovora s njegovim prijateljima koji su bili u klubu te večeri, osobljem kluba i svim svjedocima isključili mogućnost da je njegovu nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju