Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivali drogu

Strašno otkriće u vrtiću: Pronađen skriveni odjeljak pun opijata, dijete umrlo od predoziranja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je otkrila veliku količinu fentanila skrivenu u dječjem vrtiću nekoliko dana nakon što je dijete umrlo od predoziranja opijatom.

Vlasnici njujorških jaslica skrivali su vrećice s drogom i drugim priborom ispod vrata u dječjoj igraonici, rekle su vlasti. Skriveni odjeljak prekriven šperpločom i podom od pločica nalazio se samo nekoliko koraka od police s dječjim igračkama, prema policijskim fotografijama.

Ovo otkriće dolazi nekoliko dana nakon što je jednogodišnji dječak, Nicholas Dominici, umro od očitog predoziranja fentanilom nakon što je otišao u jaslice. Troje druge djece također se razboljelo nakon izlaganja opioidima. Oživjeli su ih liječnici nakon što su im dali lijek za poništavanje predoziranja, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početak za mlade U ovom dijelu Hrvatske mladima se nudi povoljno zemljište za kuću

Pročitajte i ovo Snažna eksplozija u Đelekovcu Golema šteta FOTO Snažna eksplozija u kući u Đelekovcu: "Sve se zatreslo, kao da je bomba. Od šoka nisam znala što se događa"

Vlasnica dječjeg vrtića, Grei Mendez (36) i stanar koji živi u zgradi, Carlisto Acevedo Brito (41), uhićeni su u subotu pod optužbom za ubojstvo iz pokvarenog srca, napad i kriminalno posjedovanje narkotika, uključujući fentanil. Obojica se suočavaju s doživotnom robijom ako budu osuđeni za posjedovanje s namjerom distribucije narkotika što je rezultiralo smrću i jednu točku optužnice za urotu.

Mendez je tvrdila da nije znala da se vrlo moćna droga nalazi u prostorijama. Prije racije, policija je pronašla zalijepljeni paket koji je sadržavao nekoliko tisuća dolara vrijedan fentanil zajedno s prešom za kilogram, uređajem koji se koristi za pakiranje velikih količina droge, nakon što je izvršila pretragu dječje sobe, u vrtiću koji je otvoren ranije ove godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detalji nakon očevida Zagrebačka policija traži svjedoke nesreće u kojoj je poginuo motociklist

Droga je pronađena u blizini strunjače na kojoj su djeca spavala, izjavio je u ponedjeljak Joseph Kenny, šef detektiva njujorške policije. U susjednoj prostoriji u kojoj je boravio Brito pronađena je i druga preša, stoji u kaznenoj prijavi.

Pročitajte i ovo Vivian Polanía Erotski nastup VIDEO Seks-skandal: Sutkinja oduševljeno plesala sa striperom u Palači pravde, ne vidi ništa loše u tome

Tužitelji su rekli da je Mendez zataškala operaciju s drogom u petak poslijepodne, nakon što je shvatila da se neka djeca o kojima je brinula ne bude iz sna. Prije nego što je pozvala hitnu pomoć, nazvala je svog supruga, rekle su vlasti. Viđen je na kameri kako ulazi u objekt nekoliko trenutaka kasnije, a zatim izlazi kroz sporednu uličicu s više vrećica za kupovinu.

Mendezin odvjetnik rekao je da ona nije znala za operaciju, sugerirajući da je za drogu odgovoran njezin suprug. Vlasti još uvjek tragaju za Mendezinim suprugom koji je ujedno i Britin bratić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene