Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službe na terenu

Obavljena inspekcija u BiH, poznat uzrok zagađenja rijeke: U Čeličani zaustavljena proizvodnja

Rijeka Bosna kod Zenice - 2
Rijeka Bosna kod Zenice - 2 Foto: Safet Kubat
U inspekcijskom nadzoru Federalnog vodnog inspektorata u privrednom društvu ArcelorMittal d.o.o. koji je započet u utorak utvrđeno je da je do incidenta došlo uslijed izlijevanja otpadnih voda iz predtretmanskog kanala za pročišćavanje otpadnih voda u pogonu "Čeličana". Inspektori su na teren izašli nakon dojave građana i aktivista za zaštitu rijeke Bosne.

U utorak ujutro, odmah nakon dojave o zagađenju rijeke Bosne, obavljen je inspekcijski nadzor na terenu.

Rijeka Bosna kod Zenice je poprimila crvenu boju krvi što je uzbunilo građane i aktiviste za zaštitu rijeke.

Proizvodnja u pogonu "Čeličana" tvrtke ArcelorMittal je odmah zaustavljena, a tvrtka poduzima mjere na sanaciji kanala. Sve to, kako piše Klix, nadgleda Glavni federalni vodni inspektor.

Pročitajte i ovo Crno Brdo u Biljanima Donjim (Foto: Dnevnik.hr) - 2 GONG APELIRA NA FILIPOVIĆA Crno brdo otpada ugrožava ljude, zašto Vlada ignorira sud EU-a? ''Hrvatskoj prijete sankcije''

Tijekom dana planirano je probno puštanje proizvodnje, kako bi se utvrdila uspješnost sanacije. Iz kanala je i dalje vidljiv trag netretirane otpadne vode koja je zaostala u cijevima ili zemlji.

U srijedu u jutarnjim satima je izvršen obilazak vodotoka rijeke Bosne nizvodno od mjesta nastanka incidenta do Zavidovića. Nije uočen pomor ribe.

Pročitajte i ovo Zagađenje u Kostreni - 4 DOBRO DA NIJE BIO MAZUT Zagađenje obale i plaža u okolici Rijeke: "Još uvijek se osjeća teži miris loživog ulja"

Glavni federalni vodni inspektor ostaje na terenu do potvrde sanacije kvara i uspostavljanja proizvodnje, a rezultati inspekcijskog nadzora se tek očekuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene