Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

VIDEO Uznemirujući prizor u BiH: Rijeka poprimila boju krvi, građani uzorke šalju inspekciji

Aktualno Galerija Rijeka Bosna kod Zenice Rijeka Bosna kod Zenice Foto: Safet Kubat Rijeka Bosna kod Zenice - 3 Rijeka Bosna kod Zenice - 3 Foto: Safet Kubat Rijeka Bosna kod Zenice - 2 Rijeka Bosna kod Zenice - 2 Foto: Safet Kubat +0 Rijeka Bosna kod Zenice - 1 Galerija 1/4 >>
Stanovnici Zenice i okolice u BiH u utorak ujutro ostali su zatečeni prizorom koji su vidjeli. Rijeka Bosna poprimila je krvavo crvenu boju. Oglasila se lokalna tvornica.

Stanovnike Zenice i okolnih mjesta u BiH uznemirio je izgled rijeke Bosne u utorak ujutro.

Prizor je snimio Zeničanin Safet Kubat koji je uzeo uzorke crvene rijeke i sve prijavio Federalnoj upravi za inspekcijske poslove. Video i fotografije objavljujemo uz njegovu dozvolu.

"Bosna je u jutarnjim satima pocrvenila kao krv u potezu od ArcelorMittala do Vranduka. Nedavno je isto odlaganje voda ArcelorMittalu zabranjeno. Građani su se već digli i puno nas je podnijelo prijave inspekciji", kazao je jedan od Zeničana za N1 BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREPUCAVANJA I OPTUŽBE VIDEO Kaos u BiH, novi ministar sigurnosti podignuo tri prsta, pljušte reakcije: "To predstavlja provokaciju i uvredu za sve žrtve agresije"

ArcelorMittal najveći je proizvođač dugih čeličnih proizvoda na Balkanu, a njihova tvornica se nalazi upravo u Zenici.

Oglasila se tvrtka

O svemu navedenom oglasili su se i iz tvrtke ArcelorMittal Zenica.

"Jutrošnji incident u rijeci Bosni predstavlja veliko iznenađenje za nas budući da godinama ulažemo u sisteme za smanjivanje utjecaja na okoliš i bilježimo značajna poboljšanja u ovoj oblasti. Ova situacija je za nas neprihvatljiva stoga sprovodimo veoma detaljnu istragu na terenu radi utvrđivanja činjenica, zajedno s relevantnim institucijama. Rezultate očekujemo u roku od 24 sata kada ćemo prezentirati sve utvrđene činjenice", navode u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija DEŠIFRIRANE PORUKE Vrije kod susjeda: Policajci, sudac, odvjetnik i savjetnik ministra u mreži organiziranog kriminala

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su naveli da poduzimaju sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili uzrok i sankcionirali počinitelja zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informirana, piše Zenit.ba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene