Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska zdravstvena organizacija

Prestaje li globalno izvanredno stanje zbog koronavirusa? Visoke razine zaraze predstavljaju problem

Bolnica u Bergamu na početku pandemije
Bolnica u Bergamu na početku pandemije Foto: Afp
Odbor Svjetske zdravstvene organizacije sastat će se 27. siječnja kako bi razmotrio predstavlja li pandemija COVID-a još uvijek globalno izvanredno stanje, rekla je glasnogovornica u utorak, tri godine nakon što je prvi put proglašeno.

Glasnogovornica WHO-a Carla Drysdale potvrdila je datum sastanka na brifingu za novinare u Ženevi.

Odbor za hitna stanja savjetuje glavnog direktora WHO-a Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, koji donosi konačnu odluku o tome radi li se o tzv. javnozdravstvenom izvanrednom stanju od međunarodne važnosti, što je najviši stupanj upozorenja agencije UN-a.

Pročitajte i ovo Štrajk medicinskih sestara u New Yorku Zapeli pregovori VIDEO Tisuće medicinskih sestara u štrajku: "Dosta je! Mislimo da ne tražimo previše"

Pročitajte i ovo Kina UBLAŽAVANJE REŽIMA Kina otvorila granice, putnici stižu sa svih strana: "Tako sam sretna, nisam vidjela roditelje mnogo godina"

Bolnica u Bergamu na početku pandemije Kina (Foto: Afp)

Nekoliko vodećih znanstvenika i savjetnika WHO-a kaže da je možda prerano proglasiti kraj izvanredne faze pandemije COVID-a zbog visokih razina zaraze u Kini, koja je okončala svoju politiku nulte stope COVID-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene