Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klima se mijenja

Vremenski ekstremi diljem svijeta: Kaos zbog magle u Indiji, u Rusiji debeli minusi, a u SAD-u oluja guta sve pred sobom

Aktualno Galerija Vremenski ekstremi: Ilustracija - 4 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vremenski ekstremi: Ilustracija - 2 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vremenski ekstremi: Ilustracija - 3 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vremenski ekstremi: Ilustracija - 1 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +5 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 5 Galerija 1/10 >>
Snimke nevremena koje je pustošilo sve pred sobom stižu iz Amerike, ali ekstremne vremenske nepogode nisu pogodile samo taj dio svijeta. Vrijeme se svuda mijenja, a više donosi novinarka Nove TV Željka Škreblin.

Iz Kalifornije stižu apokaliptični prizori. Olujno nevrijeme koje traje još od početka godine odnijelo je živote najmanje dvanaestero ljudi.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Darijo Brzoja Što se krije iza ljeta u travnju i zašto je ovoliko vruće, objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

"Stablo je bilo na njoj pa sam odlomio granu, otvorio sam stranu šatora i izvukao je van, ali ona nije reagirala, disala je, ali jedva", ispričao je Joe Costa iz Sacramenta.

Među poginulima je i dijete na koje je palo stablo sekvoje.

Vremenski ekstremi: Ilustracija - 8 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je drvo koje se srušilo, ovo je naša kuća. Bože, sve je uništeno", kazala je potresena Carly DuHain.

Drveće je blokiralo i mnoge prometnice. Pljuskovi i vjetrovi ostavili su stotine tisuća kuća i poslovnih objekata bez struje. Za sljedeće dane najavljivane su nove velike oborine. Predsjednik Biden proglasio je izvanredno stanje.

Magla, hladnoća, kaos…

Na drugom kraju svijeta ne vidi se prst pred nosom. Kaos u Indiji izazvala je gusta magla. Većina vlakova ne vozi, a škola je odgođena za tjedan dana. Odgođeni su i neki letovi.

  Vremenski ekstremi: Ilustracija - 8 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 7 (Foto: DNEVNIK.hr)

U ruskoj Baškiriji probleme rade niske temperature. U gradu Ufi izmjereno je -39 Celzijevih stupnjeva, a temperatura bi se mogla spustiti i do -45.

Vremenski ekstremi: Ilustracija - 8 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prijateljev auto nije htio upaliti pa sam došao pomoći", kazao je muškarac iz Rusije.

  Vremenski ekstremi: Ilustracija - 8 Vremenski ekstremi: Ilustracija - 6 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ledeni prizori i u Moskvi, u kojoj je ipak nešto toplije. Ovih se dana temperatura kreće oko -25. Upaljen je narančasti alarm, a zbog hladnoće zatvorena su čak i neka klizališta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene