Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKANDALOZNE IZJAVE

Vulin pozvao na ujedinjenje Srba u jednu državu, odmah reagirali iz veleposlanstava SAD-a u Beogradu i Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je kako je jedini način za stabilnost Balkana da svi Srbi žive u istoj državi. Odmah su reagirala veleposlanstva SAD-a u Beogradu i Sarajevu.

"Želimo li opstati, vrlo brzo ćemo postati jedinstven politički narod, kao prvi korak ka ujedinjenju… Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa 'srpskim svijetom'", naveo je Aleksandar Vulin u intervjuu u kojem se osvrnuo i na pridruživanje Srbije Europskoj uniji.

Istaknuo je i da "EU od početka ima prema Srbiji licemjeran odnos i postavlja pokretne mete kad je riječ o ispunjenju zahtjeva za članstvo", prenosi Oslobođenje.

Na Vulinove izjave odmah su reagirali iz veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Sarajevu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin (Foto: Dnevnik.hr) PORUKA ZA PLENKOVIĆA Šokantan odgovor srpskog ministra Vulina: "Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je toliko jaka da ni mrtva srpska djeca ne mogu očekivati ni pravdu ni mir"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin (Foto: Dnevnik.hr) rastu napetosti Ministar unutarnjih poslova Srbije uzvratio Plenkoviću: "Hrvati su birali pogrešnu stranu povijesti"

U veleposlanstvu SAD-a u Srbiji naglasili su da komentari ministra unutarnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu s Daytonskim sporazumom i proturječe integraciji Srbije u europske strukture.

 

 

Njihov je status podijelilo i američko veleposlanstvo u Sarajevu, uz napomenu da će SAD uvijek podržavati BiH, njezin suverenitet i teritorijalni integritet, kao i njezin multietnički karakter - jedna država s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene