Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE RIJEČI

Vučića razbjesnili stavovi međunarodne zajednice o Kosovu: "Nećemo dopustiti nove Oluje i Bljesak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kurti sanja da je novi Zelenski, nekad sanja da je Hegel. Njegove gluposti me ne zanimaju. Ne brine mene on, nego oni koji ga u sve guraju. Moja poruka je njima upućena", izjavio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, kojeg je razbjesnio stav međunarodne zajednice o Kosovu.

U srijedu navečer srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti, ljutit zbog "novih ucjena međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije, kao i odluke lažne države o ukidanju srpskih dokumenata i tablica na teritoriju južne pokrajine".

Istaknuo je da je nastupila potpuna promjena situacije na Zapadnom Balkanu, u Srbiji i posebno na Kosovu, čiju vlast podržavaju Velika Britanija i Njemačka te druge zemlje Petorke, navode Večernje novosti.

"Donijeli su dvije odluke u svojim privremenim institucijama. Jedna je o zabrani osobnih iskaznica na ulazu u pokrajinu, a druga odluka ima samo jedan cilj, a to je potpuno protjerivanje Srba sa sjevera Kosova, da se napravi jedna nova Oluja. Oni godinama vode kampanju kako bi natjerali Srbe da prihvate njihove tablice. Oni će im dijeliti letke, pamflete kao što se radilo u Drugom svjetskom ratu dok su nas uvjeravali da smo slobodni kad nas okupiraju. Ako ih ne uvjere, otimat će im tablice i vozila - rekao je bijesni Vučić te dodao kako će sve to ponoviti u razgovoru s Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU-a za dijalog između Beograda i Prištine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GEOPOLITIČKI INTERESI KAO KLJUČ Koliko brzo će Srbija u EU? Vučić ne dijeli mišljenje s ministricom: ''Uvijek sam bio realist''

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić samit u tijeku Vučić u Bruxellesu odgodio govor o "gorućim temama": "Vjerovali ili ne, telefon mi ne radi..."

"Kad Albanci nešto traže, to je pravo na samoopredjeljenje, a kad Srbi traže, to je onda separatizam. I sad čekam ove koji će početi govoriti da ja ovo navodim po ruskom nalogu, i koji su se najeli bunika pa su vikali da ćemo napasti zemlje u regiji. Ajde prestanite", poručio je srpski predsjednik vodećim europskim državama.

Dodao je i kako Albin Kurti sanja da je novi Zelenski, a onda ponovno poslao poruku međunarodnoj zajednici.

"Mi ćemo ih moliti i ja vjerujem da će biti netko pametan da usliši naše molbe. A da dopustimo nove "Oluje" i "Bljesak", to sam rekao još prije osam godina, taj film nećete gledati. Svi trebamo biti zabrinuti, stvari se samo pogoršavaju. Oni pokušavaju završiti kosovski problem, da im ne bi Putin ispostavio pet Kosova", rekao je Vučić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene