Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati detalji

Spriječen atentat na Vučića? Premijerka bijesna: "Ismijavali su naše sigurnosne službe, hoće li se sada ispričati?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se na Twitteru na izjave sa suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, osumnjičenog za više ubojstava.

Ana Brnabić napisala je da je nakon izjava na sudu u Beogradu jasno da je Belivukov klan bio spreman mijenjati demokratski izabranu vlast u Srbiji. Navela je da je najveći protivnik Belivukova klana srpski predsjednik Aleksandar Vučić, na kojega je, kaže, bio planiran atentat.

"Hvala našim sigurnosnim službama koje su spriječile atentat na predsjednika Srbije kada je objavio rat protiv organiziranog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i izvan dohvata naših službi", napisala je Brnabić na Twitteru.

"Konačno se čulo priznanje onih koji su planirali napad na srce države te je pitanje hoće li se čuti makar jedno oprosti svih koji su ismijavali saznanja sigurnosnih službi", napisala je. 

Oglasio se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da će se pojaviti novi podaci o svemu tome. Naglasio je da službe imaju informacije tko je trebao sudjelovati u izvršenju i prvog i sljedećeg planiranog atentata, piše N1.rs.

Pročitajte i ovo Mađarski premijer Viktor Orbán i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Problemi nakon uvođenja sankcija Srbija razmišlja o velikoj suradnji s Mađarskom: Vučić okreće leđa Putinu i želi energetski savez s Orbánom?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedan srušen "To je agresija!": Vučić progovorio o dronovima koji špijuniraju vojarne po Srbiji

Atentat je, navodno, bio planiran tijekom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu. Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažirani svi snajperisti i specijalci, a da je on odbio nositi pancirku.

"Ako smo zemlju doveli do toga da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. Ne želim se skrivati od svog naroda, to mi ne pada na pamet. Dok sam živ, ići ću među svoj narod i neću nositi pancirku", rekao je.

Naglasio je da u borbi s mafijom država pobjeđuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene