Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

jedan srušen

"To je agresija!": Vučić progovorio o dronovima koji špijuniraju vojarne po Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak, komentirajući obaranje drona kod vojarne nedaleko od Kosova dan ranije, da Srbija ni s kim nije u sukobu, ali da ne može dopustiti da bilo tko špijunira njezine oružane snage.

Aleksandar Vučić, nazočeći vojnoj vježbi Manevri 2022 na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, rekao je da jučerašnji incident nije usamljen te da su takve letjelice više puta uočene iznad vojarni Vojske Srbije (VS), nakon čega je uslijedilo upozorenje.

"Takva vrsta izviđanja i nedopuštenog obavještajnog rada predstavlja svojevrstan vid agresije na suverenu zemlju", rekao je Vučić novinarima na vojnom poligonu.

On je ocijenio da je riječ o "združenoj djelatnosti protiv Srbije", naglasivši kako to ne bi nazvao "neprijateljskom" djelatnošću jer se mogu pojaviti "političke konotacije" u komentarima aktera u zemlji i regiji i "sprdnje zašto bi netko koristio dronove pored satelita" te pitanja s kim se Srbija sukobljava.

"Ni s kim se ne sukobljavamo, a hoćete li da nam netko špijunira vojsku, da na teritoriju Srbije ulazi u svaki hangar i prebrojava koliko metaka i granata imamo", rekao je Vučić, ustvrdivši kako se "radi na tome" da se utvrdi tko je poslao dron. Postrojbe srbijanske vojske u srijedu popodne otkrile su i neutralizirale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški na jugu Srbije, priopćilo je u utorak Ministarstvo obrane.

Dron je oboren primjenom mjera elektroničkog ometanja u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, navelo je Ministarstvo.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić OKO 17 SATI Vojska Srbije oborila komercijalni dron iznad vojarne u Raški, o svemu se oglasio i ministar obrane

Vojska Srbije (VS) od utorka je "u stanju pripravnosti" i "podignuta je razina borbene spremnosti zbog stanja na Kosovu", izjavio je ranije srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Urnebesne reakcije Nad Srbijom letjeli dronovi, Vučić digao MiG-ove pa postao predmet sprdnje na društvenim mrežama: "Hoćeš zolju, sine, da ga dokusuriš"

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći s ponedjeljka na utorak istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu, a kosovska vlada odlučila je primjenjivati te mjere u fazama od studenog 2022. do lipnja 2023.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene