Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u Americi

VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život
Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život Foto: GoFundMe/Diane Harrington
Dvoje je djece umrlo, a petnaest je osoba ozlijeđeno nakon što se pijana vozačica zabila u njih dok su slavili rođendan u saveznoj državi Michigan.

Osmogodišnja Lana i petogodišnji Zayn, sestra i brat, preminuli su na licu mjesta nakon teške nesreće na rođendanskoj proslavi u nedjelju kada je na nju automobilom uletjela pijana vozačica. Ozlijeđeni su i njihova majka Mariah i stariji brat Jayden, koji se bore za život. 

Nesreća se dogodila u gradu Berlinu u državi Michigan kada se vozačica velikom brzinom zabila u ugostiteljski objekt u kojemu se u tom trenutku održavao dječji rođendan.

Na licu mjesta umrlo je dvoje djece, a ranjeno je još petnaest osoba, od toga osmero djece. Devet osoba prevezeno je u obližnje bolnice helikopterima i vozilima hitne pomoći, javila je policija.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Za pokop dvoje djece otvoren je račun na platformi GoFundMe na koji je dosad registrirano oko 2500 tisuće donacija. Teta poginule djece i sestra njihove majke rekla je da će sva sredstva koja ostanu nakon pogreba biti iskorištena za plaćanje bolničkih troškova.

Na Facebooku se oglasio i ugostiteljski objekt u kojemu je došlo do nesreće.

"U tragičnom događaju umrlo je dvoje djece. Izražavamo ovim putem najdublje suosjećanje s obitelji, ali i svima ostalima koji su pogođeni nesrećom", napisali su iz brodskog kluba Swan Creek.

Neidentificirana vozačica

Policija je u međuvremenu, na temelju dobivenih videosnimki, uhitila 66-godišnjakinju koju sumnjiči da se velikom brzinom zabila u objekt, a bila je pod utjecajem alkohola. Prema navodima policije, automobil se od siline udara nastavio kretati i unutar objekta te je prešao oko sedam i pol metara prije no što se konačno zaustavio.

Šerif okruga Monroe Troy Goodnough objasnio je da policija ne želi otkriti identitet vozačice jer će se protiv nje vjerojatno podići dodatne optužbe kako istraga bude napredovala. Dodao je da osumnjičena surađuje s policijom, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene