Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne tijekom izvanrednog stanja

Zelenski potpisao niz novih zakona: Za izdajnike doživotni zatvor, visoke kazne i za pljačkaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je zakone kojima se povećavaju kazne za zločine protiv nacionalne sigurnosti tijekom izvanrednog stanja.

Ukrajina uvodi strože kazne za zločine protiv nacionalne sigurnosti tijekom izvanrednog stanja. Nove zakone potpisao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, stoji na stranicama Vrhovne Rade.

Za izdaju i sabotažu će se kažnjavati kaznom zatvora u trajanju od 15 godina do čak doživotne kazne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 14. dan rata Zelenski: "Europljani! Nećete moći reći da niste vidjeli što se dogodilo u Mariupolju." Još jedna nuklearka prestala slati podatke

Strože kazne uvode se i za krađu imovine na bojnom polju, kao i za korištenje tragičnih okolnosti za vlastitu korist. Za krađu, razbojništvo, iznudu ili pronevjeru za vrijeme izvanrednog stanja kažnjavat će se zatvorskom kaznom u trajanju od pet do 15 godina.

Donesena je i izmjena zakona o vraćanju vatrenog oružja civilima radi zaštite zemlje za vrijeme rata, a propisuje se i da civili nisu odgovorni za upotrebu vatrenog oružja protiv okupatora. Također, Ukrajinci mogu u ratu sudjelovati i koristeći vlastita i sportska oružja.

Rat u Ukrajini iz mintue u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene