Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivane Petrović

VIDEO Osveta 'prvog radikala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj najavio je osvetu kada se vrati u Srbiju. Najavljuje konferenciju za novinare, a to neće biti ugodno prije svega za premijera Vučića i predsjednika Nikolića. On će podsjećati što je bilo od '91. pa do '95. godine, i to im neće biti ugodno slušati.

Vojislav Šešelj bi se, prema riječima Rasima Ljajića, vladinog dužnosnika zaduženog za suradnju s Haagom, u Srbiju trebao vratiti u utorak. Kaže da je procedura puštanja iz pritvora vrlo komplicirana.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

U Srbiji se vrlo mistificira odluka Haaškog suda o njegovom puštanju pa se keže da u tajnom dijelu odluke Šešelj ne smije baviti politikom te da bi se u tom slučaju odmah morao vratiti u Haag.

No, to je malo vjerojatno, to su samo špekulacije. Takva stavka naime postoji u svakoj odluci te vrste Haškoga suda koja je javna. Nitko se međutim ne bavi suštinom; niti politika niti mediji. Nitko se ne bavi time tko je bio Vojislav šešelj, gdje je ratovao, što je radio, za što je optužen, kako je optužen, što je svjedočio o pokolju na Ovčari u predmetu Milošević, a što u predmetu Hadžić.

U subotu je održana Skupština Srbije, bilo je riječi o Vojislavu šešelju. Većinski naprednjaci govore da nitko neće destabilizirati Srbiju dok im oporba predbacuje nekadašnje i stranačke, i obiteljske i rođačke veze i svađe. Srbija je zemlja strogo kontroliranih medija, zemlja u kojoj postoji formalna podjela na ljevicu i desnicu, ali u kojoj ne postoji niti zdrava desna a kamol li lijeva politička misao. Osobito se to sada vidi kada je Šešelj u pitanju.

'Šešelj je velika sramota Haškog suda i bit će remetilački faktor u Srbiji'

Sonja Biserko, predsjednica Srbijanskog helsinškog odbora za ljudska prava, kazala je: 

'Srbija je, umjesto da se nekako angažira na prevladavanju bliske prošlosti, ona je u svojevrsnoj strategiji poricanja te prošlosti i ovdje je javna teza da Srbija nije bila u ratu bez obzira na to što imamo 400 tisuća ratnih veterana. Činjenica da je Vojislav Šešelj 12 godina bio u pritvoru isto je nedopustiva i Haaški tribunal je izgubio na kredibilitetu jer nije bio sposoban ili spreman donijeti presudu koja bi odrazila odgovornost Šešelja ne samo u Hrvatskoj i Bosni već i samu Srbiju prije svega na manjine, hrvatsku manjinu i ostale manjine u Vojvodini, Slankamen, i ostala mjesta, zatim Vukovar i sva ratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.'
 

Vojislav Šešelj najavio je osvetu kada se vrati u Srbiju. On je još uvijek predsjednik srpskih radikala. Njihova politička snaga je mala, nisu niti parlamentarna stranka, ali koriste Šešeljev dolazak kako bi se vratili na javnu scenu. Sve informacije koje su ovih dana davali nisu prave niti točne, što znači da ih nemaju. Rade jednu propagandu koja bi mogla biti vrlo opasna jer Šešelj će sigurno govoriti kada se vrati. Najavljuje konferenciju za novinare, a to neće biti ugodno prije svega za premijera Vučića i predsjednika Nikolića. On će podsjećati što je bilo od '91. pa do '95. godine, i to im neće biti ugodno slušati.

Vojislav Šešelj je više puta poručivao da su oni na njegovom haškom uzništvu napravili političke karijere. Oni su pak mislili da se on više nikad neće vratiti. No, evo, Šešelj se ipak vraća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene