Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napori vojske i vatrogasca bez rezultata

BiH traži pomoć u gašenju nezaustavljivog požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BiH je zatražila međunarodnu pomoć pri gašenju požara na planini Prenj. Pomoć će najvjerojatnije biti upućena iz Hrvatske!

Vlasti BiH zatražile su međunarodnu pomoću u gašenju požara nedaleko Jablanice na sjeveru Hercegovine koji nekoliko dana prijeti naseljima, objavili su u ponedjeljak mediji u BiH pozivajući se na službene izvore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana

>>FOTO Požar koji nisu uspjeli zaustaviti niti brzi vatrogasci

Predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda je na zahtjev ministra sigurnosti Fahrudina Radončića održao izvanrednu telefonsku sjednicu vijeća na kojoj je zaključeno da se za gašenje požara zatraži međunarodna pomoć.

Pomoć u gašenju požara na planini Prenj zatražit će se putem Monitoring centra EU-a u Bruxellesu, a najvjerovatnije će biti upućena iz Hrvatske, navodi se iz Bevandinog kabineta.

>>Struka se slaže: Piromane treba strože kazniti

Vatrena stihija već danima ugrožava mještane okolnih sela u padinama Prenja, a napore vatrogasaca i helikoptera vojske BiH otežavaju visoke temperature, nepristupačan teren i nedostatak ljudstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene