Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povod nije jasan

Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin izdao je uredbu u kojoj je naredio potragu za imovinom koja je nekada pripadala Ruskom Carstvu i SSSR-u.

Ruski predsjednik Vladimir Putin krenuo je u potragu za imovinom. Svojim dužnosnicima je naredio da pronađu rusku imovinu koja je nekad pripadala bivšem Ruskom Carstvu ili je bila u vlasništvu SSSR-a.

Uredba u kojoj su se dodijelila sredstva državnoj jedinici za provođenje potrage za imovinom u inozemstvu i osiguranje upisa vlasničkih prava Rusije, objavljena je u četvrtak, navodi Bloomberg

Pročitajte i ovo Sudnica Peđa Grbin Vladajućima odgovara štrajk sudaca? "Tada se ne mogu voditi kazneni postupci kojih je najviše protiv članova HDZ-a"

U samom dokumentu se ne navodi veličina proračuna za imovinu niti kakva se točno imovina traži.

Sredstva će biti dodijeljena za pokrivanje troškova za "proces traženja nekretnina u vlasništvu Rusije, bivšeg Ruskog Carstva i bivšeg SSSR-a, kao i za propisnu uknjižbu vlasničkih prava i pravnu zaštitu imovine", piše TASS.

Pročitajte i ovo Probijen strop tunela podzemne željeznice u Istanbulu Sve je snimljeno VIDEO Incident u podzemnoj: Bušilicom slučajno probili tunel metroa

Osim toga, spominje se i uredba kojom se dodjeljuju sredstva za pokrivanje troškova odjela za održavanje i korištene ruske imovine u inozemstvu.

Iako povod uredbi još uvijek nije jasan, malo je vjerojatno da će Putinov interes za bivše imperijalne posjede ublažiti zabrinutost među susjednim državama Rusije nakon što ih je invazija na Ukrajinu već uzdrmala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene