Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rijetki su oni koji paze da hrana koju unose u organizam nije tretirana pesticidima.


Hranu koju unosimo u organizam prečesto uzimamo zdravo za gotovo. Rijetki su oni koji pažljivo biraju da im sastojci koji će se naći na tanjuru nisu tretirani raznim kemikalijama.

Vezani članci Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Kako su samo narasli: Jolie na premijeru filma stigla s petero djece, jedino se najstariji sin nije pojavio Razočaranja (Foto: buzzfeed.com) Ove obmane jako su ih pogodile: Bili su gladni, a dočekalo ih je veliko razočaranje

Jedna švedska obitelj bila je podvrgnuta eksperimentu. Kazali su kako kupuju neorganske namirnice jer su jeftinije. A onda im je testiran urin.

Razina kemikalija pronađena u mokraći bila je visoka. Na dva tjedna neorgansku hranu zamijenili su organskom, a testiranje urina otkrilo je kako se razina kemikalija u njihovim tijelima značajno smanjila.

'Najveća laž u povijesti ljudskog postojanja' - Koji je pravi okus piletine?

Testove je provodio Švedski institut za istraživanje okoliša. Diskutabilno je jesu li razine pesticida pronađene u urinu štetne, ali pristup 'šutnje' koji se njeguje u javnosti o neorganskoj hrani nije zdrav.

Stoga jedan švedski lanac trgovine organskom hranom želi potaknuti razgovore o utjecaju pesticida i kombinaciji raznih kemikalija kojima se tretiraju voće, povrće i životinje, a koje na kraju završe i u našim tijelima.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook