Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom leta

VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Putnici su u pretincu za prtljagu primijetili zmiju. Ne zna se o kojoj se vrsti radilo, ali gmaza je ulovio član posade te nitko na letu nije ozlijeđen.

Na domaćem letu koji je putovao iz glavnoga grada Tajlanda Bangkoka u južnu pokrajinu Phuket 13. siječnja izbio je kaos kada su putnici otkrili živu zmiju u pretincu iznad glava.

To je drugi prijavljeni incident sa zmijom pronađenom u zrakoplovu AirAsia, piše CNN. U veljači 2022. pjegavi piton pronađen je na jednom od njegovih domaćih letova u Maleziji koji je putovao iz Kuala Lumpura u Sabah. Zrakoplov je zbog incidenta preusmjeren na međunarodnu zračnu luku Kuching u državi Sarawak.

Pročitajte i ovo Ilustracija U kritičnom je stanju Dobio metak u glavu pa prehodao dva kilometra do prijateljeve kuće: Tučnjava eskalirala zbog svađe oko žene

Phol Poompuang, voditelj korporativne sigurnosti AirAsia Thailand, ponovio je da su zmije u avionima još uvijek vrlo rijedak incident.

"Stjuardese su obaviještene prije slijetanja u Phuket da je putnik primijetio malu zmiju u odjeljku za prtljagu iznad glave. Posada je obučena za rješavanje takvih događaja i premjestila je putnike iz tog područja kao mjeru opreza", rekao je u izjavi.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u naselju Borovci u općini Kula Norinska u Borovcima Susjedi šokirani tragedijom kod Metkovića: Nakon svađe ubio brata

Zrakoplov je sletio bez incidenta, stoji u priopćenju tvrtke, a odmah su ga pregledali nadležni inženjerski i sigurnosni timovi na zemlji.

"Prema standardnoj proceduri za incident te prirode, zrakoplov je prošao dubinsko čišćenje i fumigaciju prije nastavka rada", dodao je Phol.

Ne zna se  o kojoj se vrsti zmije radilo. 

@mothershipsg "I've had it with these Monkey-fighting snakes on this Monday to Friday plane!" #tiktoksg #sgnews ♬ original sound - Mothership

Pročitajte i ovo Savo Pejović Nepravomoćna presuda Bivši snajperist HV-a osuđen za ubojstvo dvojice mladića, dobio 20 godina

Pročitajte i ovo Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

Tvrtka nije spomenula što se dogodilo sa zmijom nakon što je zrakoplov sletio u Phuket, ali video koji je postao viralan na TikToku, a koji je navodno snimio putnik u avionu, prikazuje stjuarda koji pokušava uhvatiti zmiju. Prvo je to pokušao plastičnom bocom, a kada nije uspio, bocom je gurnuo malog gmaza u plastičnu vrećicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene