Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje od kung-fu filmova

VIDEO: Tučnjava u parlamentu - napad aparatima za gašenje požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnji je dan u južnokorejskom parlamentu bio vrlo buran. I to na vrlo nesvakidašnji način. Naime pobješnjeli članovi opozicijskih stranaka pokušali su provaliti u parlament u kojem se zabarikadirala vladajuća stranka. Sva neslaganja počela su u vezi donošenja zakona o slobodnoj trgovini s SAD-om.

Stražari su morali reagirati kako bi opozicija ostala izvan parlamenta i procedura se mogla nastaviti. Gužva je nastala kada su članovi opozicijskih stranaka silom pokušali provaliti na sjednicu. Posegnulo se i za maljem kako bi se provalila vrata te prekinulo donošenje zakona.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Lokalni mediji prenijeli su kako je i motorna pila korištena u svrhu probijanja vrata, dok su stražari pjenom za gašenje požara pokušali smiriti pobješnjelu rulju. Pokušaji opozicije su propali kada je prijedlog zakona ipak stavljen u proceduru.

Naime, Južna Koreja i SAD potpisali su sporazum kojim bi se trebalo smanjiti poreze i ostale prepreke trgovini, premda ga još ni jedna strana nije ratificirala.

Ovaj sporazum je vrlo bitan za SAD još od sklapanja NAFTA-e s Kanadom i Meksikom, te najveći sporazum koji bi Južna Koreja trebala sklopiti.

Zastupnici sporazuma tvrde da će se njime ne samo osigurati slobodna trgovina među dvije zemlje već i uspostaviti bolji diplomatski odnosi, dok protivnici smatraju kako će uništiti ključne sektore u obje zemlje – poljoprivredu u Koreji te automobilsku industriju u Americi. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene