Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA U AUSTRALIJI

VIDEO Sudar dva helikoptera iznad tematskog parka: Poginule su četiri osobe, a tri su teško ozlijeđene

Sudar helikoptera
Sudar helikoptera Foto: Screenshot/YouTube
Sudar u zraku dogodio se neposredno iznad tematskog parka na Gold Coastu u Queenslandu.

Dva helikoptera sudarila su se u blizini morskog tematskog parka u australskoj državi Queensland, pri čemu su poginule četiri osobe, a tri su teško ozlijeđene.

Sudar u zraku, nedaleko od Sea Worlda na Gold Coastu, dogodio se oko 14 sati po lokalnom vremenu, piše Sky News.

"Prve informacije sugerirale su da je jedan od helikoptera uzlijetao, a drugi slijetao kada su se sudarili", rekao je vršitelj dužnosti inspektora policije Queenslanda Gary Worrell. Zahvalio je građanima koji su među prvima došli na mjestu nesreće.

"Građani i policija pokušali su maknuti ljude te su započeli pružanje prve pomoći i pokušali pomoći unesrećenima", rečeno je.

Janey Shearman iz službe hitne pomoći Queenslanda rekla je da je 13 ljudi bilo u dva helikoptera.

 

Troje je teško ozlijeđenih, dok je šest osoba s lakšim ozljedama - uglavnom od udarca stakla, a svi su prevezeni u bolnicu.

Snimka nesreće pokazuje kako je helikopter nedugo nakon polijetanja presjekao drugi zrakoplov koji je letio iznad vode.

Tvrtka Sea World Helicopters izrazila je sućut i rekla da surađuje s vlastima koje vode istragu nesreće. Tvrtka nije potvrdila je li upravljala jednim ili s oba helikoptera koji su sudjelovali u nesreći, već je rekla da neće ništa komentirati zbog istrage.

Pročitajte i ovo Ilustracija STRAVA U TEHERANU Velika tragedija u zračnoj luci: Sudarila se dva putnička autobusa, nekoliko desetaka ozlijeđenih, jedna osoba poginula

Pročitajte i ovo Lančani sudar Krš i lom VIDEO Nevjerojatan prizor lančanog sudara 200 vozila: Automobili nagurani jedni na druge, a putnici zarobljeni na mostu

Svjedok John rekao je radijskoj postaji 3AW u Melbourneu da su posjetitelji Sea Worlda čuli snažan udarac te da je osoblje brzo djelovalo kako bi zatvorilo područja najbliža nesreći.

"Čuo se snažan prasak. Nisam siguran jesu li to bili propeleri ili što je to udarilo", rekao je. 

Premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk rekla je da je to nezamisliva tragedija te je izrazila sućut svima koji su pogođeni tom strašnom nesrećom.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene