Obavijesti Video Pretražite Navigacija
isil-ov stil

VIDEO Rusi imaju novu taktiku ratovanja, ona pokazuje sav njihov očaj

Tenk
Tenk Foto: Screenshot/Twitter
U nedjelju su ruske snage u blizini Marinke, u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine, napunile eksplozivom ono što je izgledalo kao 70 godina star tenk T-54 ili T-55, opremile ga jednostavnim daljinskim upravljačem i otkotrljale prema položajima Ukrajinaca.

Improvizirana eksplozivna naprava u tenku nije stigla daleko. Navodno je naletjela na minu, a zatim ju je pogodio ukrajinski protutenkovski projektil te je tenk nestao u oblaku dima i krhotina.

Pokušaj VBIED napada naglašava sve veći očaj ruskih snaga, 16 mjeseci nakon što je Rusija proširila svoj rat protiv Ukrajine. 

Nakon što je ponestalo modernih tenkova T-72B3 i T-90M, Kremlj je počeo povlačiti iz skladišta nadograđene T-62 iz 1980-ih, prvu generaciju T-72 iz 1970-ih i, što je najšokantnije, osnovne T-55 i T- 54 koji su se "otkotrljali" s tvornice vjerojatno negdje u kasnim 50-ima, piše Forbes. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Putinov plan Čak 32.000 bivših zatvorenika vratilo se u Rusiju: Neki od njih počinili nova ubojstva, a regrutiranje ne prestaje

Deseci tisuća najboljih ruskih vojnika ranjeni su ili ubijeni. Ruske su snage otpisale oko 10.000 svojih najboljih oklopnih vozila. Zimska ofenziva Kremlja bila je krah. Po cijenu tisuća života, ruske i savezničke pukovnije konačno su zauzele ruševine Bahmuta, u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas.

Pročitajte i ovo Ukrajinska vojska Rat u Europi Prvi uspjeh na fronti Zaporižje: Ukrajinci oslobodili selo, ukopavaju se pod vatrom ruskog topništva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi udarac VIDEO Rusi se pohvalili novim potezom: "Uništili smo značajno skladište streljiva u Hersonu!"

Ali ta je Pirova pobjeda potrošila ljude i opremu koju je Moskva trebala posvetiti učvršćivanju svojih obrambenih linija u južnoj i istočnoj Ukrajini uoči dugoočekivane ukrajinske protuofenzive 2023. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene