Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

‘Rasplesani' medvjedi, velika atrakcija u Indiji, odlaze u prošlost.


Tek od ovog tjedna više se neće moći vidjeti ni jednog 'rasplesanog' medvjeda na ulicama Indije. Iako su zaštićena vrsta, veoma su popularni i bili su česti zabavljači prolaznicima. Posljednji uklonjeni medvjed je Raiuj koji će od sada voditi slobodan život u utočištu za medvjede u predgrađu indijskog grada Bangalore.

Ova je sloboda posljedica nekoliko godina zajedničkih napora indijskih organizacija za spašavanje životinja i indijske vlade koji su pomogli da se 'rasplesani' medvjedi maknu s ulica. Time je završila nekoliko stoljeća duga tradicija zbog koje je prakticirana okrutnost prema tisućama ugroženih medvjeda.

Vezani članci Medvjedić Medvjedić im pokušao ući u kuću pa dobio za uho od mame Medvjedi Zaustavili se pored ceste kako bi ručali, a onda ih zaskočila obitelj medvjeda i sve im pojela

Ove se medvjede moglo vidjeti posvuda, na pločniku ispred kina, trgovina, zabavljali su gomile pušeći cigarete i plešući na suncu uz ritam bubnjeva. Napokon, okrutnom mučenju ovih životinja došao je kraj.

Video puštanja medvjeda u slobodu možete pogledati u priloženom videu.