Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuta tradicija

VIDEO: Oslobođeni 'rasplesani' medvjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
‘Rasplesani' medvjedi, velika atrakcija u Indiji, odlaze u prošlost.

Tek od ovog tjedna više se neće moći vidjeti ni jednog 'rasplesanog' medvjeda na ulicama Indije. Iako su zaštićena vrsta, veoma su popularni i bili su česti zabavljači prolaznicima. Posljednji uklonjeni medvjed je Raiuj koji će od sada voditi slobodan život u utočištu za medvjede u predgrađu indijskog grada Bangalore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izglasala gradska skupština Beogradske ulice više ne nose hrvatske nazive: Nema više Kornatske, Lošinjske ni Riječke ulice Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) "PAZITE KAKO OSTAVLJATE HRANU" Medvjedići ostali bez mame, koja je stradala pod vlakom u Delnicama: "Nadamo se da će pronaći svoj brlog i preživjeti"

Ova je sloboda posljedica nekoliko godina zajedničkih napora indijskih organizacija za spašavanje životinja i indijske vlade koji su pomogli da se 'rasplesani' medvjedi maknu s ulica. Time je završila nekoliko stoljeća duga tradicija zbog koje je prakticirana okrutnost prema tisućama ugroženih medvjeda.

Ove se medvjede moglo vidjeti posvuda, na pločniku ispred kina, trgovina, zabavljali su gomile pušeći cigarete i plešući na suncu uz ritam bubnjeva. Napokon, okrutnom mučenju ovih životinja došao je kraj.

Video puštanja medvjeda u slobodu možete pogledati u priloženom videu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene