Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Čudovište'' progutalo Sunce

VIDEO Prestravljeni građani u Turskoj: Mrkli mrak usred dana progutao Istanbul

Istanbul prekrio mrkli mrak usred dana
Istanbul prekrio mrkli mrak usred dana Foto: Screenshot
Tursku prijestolnicu usred dana odjednom je progutao mrkli mrak i to je brojne građane prestravilo. Sunce je nestalo na nekoliko minuta, a nesvakidašnju pojavu objasnio je turski Meteorološki zavod.

Zastrašujući crni oblak nadvio se u utorak nad Istanbul i dan doslovce u tren pretvorio u noć.

''Oblak debljine sedam kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na pet minuta, a dan se pretvorio u noć'', objavio je turski Meteorološki zavod.



Za to vrijeme na grad je pala jaka kiša, a snimka koja prikazuje kako grad nestaje u mraku već se nezaustavljivo počela širiti društvenim mrežama uz brojne komentare, između ostalog i poput ovih: ''Kraj je blizu.''

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali što su oblačni divovi koji u jednoj sekundi mogu usisati 700.000 tona zraka?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Pirotu VIDEO Društvenim mrežama širi se jeziva snimka kad su vozači vidjeli oblak amonijaka

Pretpostavlja se da je gusti oblak mogao biti posebno velik, tamno obojen kumulonimbus. Ti su oblaci poznati i kao grmljavinski, često imaju tamnu, nisku bazu, koja seže tek nekoliko stotina metara iznad tla, a mogu izgledati izrazito tamno s obzirom na to da propuštaju vrlo malo svjetla, piše Newsweek.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene