Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Pirotu

VIDEO Društvenim mrežama širi se jeziva snimka kad su vozači vidjeli oblak amonijaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na društvenim mrežama se pojavila snimka koja navodno prikazuje trenutak kad su vozači kamiona ugledali oblak amonijaka koji se brzo širio, nakon što je u Srbiji iz tračnica iskliznula kompozicija vlaka koji je prevozio amonijak.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja navodno prikazuje trenutak kad su vozači kamiona ugledali oblak amonijaka koji se brzo širio, nakon što je iz tračnica iskliznula kompozicija vlaka koji je prevozio amonijak. Vatrogasci su jutros pronašli tijelo nepoznate osobe u blizini pruge u Pirotu.

Na snimci se vidi kako vozač vozi unatrag, a sa strane se vide i dvije osobe koje bježe od oblaka amonijaka, dok je jedna od njih teže hodala.

Elixir Group, vlasnik amonijaka koji je iscurio kod Pirota, oglasio se propćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"U nedjelju, 25. prosinca oko 16:30 iz tračnica su iskočila 4 od ukupno 20 vagona teretnog vlaka koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj. Vlasnik tereta, odnosno amonijaka koji je prevozio ovaj teretni vlak je Elixir Grupa iz Šapca.

Iskliznuće se dogodilo na dionici pruge vizan naselja, između željezničkih stanica Pirot i Staničenje. Dva su se vagona prevrnula pri iskliznuću, a iz jednog od prevrnutih vagona je zbog velikog oštećenja iscurio amonijak. Količina iscurjelog amonijaka još nije procijenjena, pretpostavlja se da se radi o oko 20 tona.

Sve relevantne činjenice o ovoj nesreći utvrdit će se nakon očevida koji će obaviti Tehnička željeznička komisija koju čine predstavnici državnih tijela: Infrastrukture Srbije, koja upravlja javnom željezničkom infrastrukturom i Srbija Karga, koja je prijevoznik tereta u javnoj željeznici.

Elixir Group je odmah stavila sve svoje resurse i obučene ekipe na raspolaganje Sektoru za izvanredne situacije grada Pirota, a naše ekipe iz Prahova sinoć su upućene na lice mjesta gdje sudjeluju u sanaciji mjesta nesreće u cilju normalizacije svakodnevnih poslova i života u Pirotu i okolini što prije.

Pročitajte i ovo Ilustracija IZVANREDNA SITUACIJA Drama u Srbiji: Vagon s amonijakom izletio iz tračnica, bijeli oblak nadvio se nad Pirotom, u bolnici 51 osoba

Iako Elixir Group kao vlasnik tereta nije odgovoran za nesreću koja se dogodila u javnom prijevozu, spremni smo sudjelovati u saniranju svih posljedica koje je zbog nesreće pretrpjelo lokalno stanovništvo i okoliš. Trenutno nam je prioritet zaštita zdravlja građana, a dugoročno sustavan rad na prevenciji sličnih incidenata.

Zahvaljujemo svim osobama koje su sudjelovale u saniranju posljedica nesreće i nadamo se brzom oporavku građana koji su bili izloženi djelovanju amonijaka, uz veliko žaljenje što je to izazvalo", priopćili su iz Elixir Grupe, prenosi Telegraf.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene