Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Policajac pred otkazom zbog snimke na kojoj tuče dječake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salvatore Rivieri policajac iz Baltimorea jučer je suspendiran nakon što je na internetu objavljena snimka od prošlog ljeta. Na snimci je Riviera koji viče na dvojicu dječaka, skateboardera, te jednog od njih povlači za vrat i baca na pod.

Na snimci se jasno vidi kako policajac hvata tinejdžera oko vrata, baca ga na tlo i prijeti da će ga 'razbiti'.

Pročitajte i ovo Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći Srušio se most u Baltimoreu - 2 U Baltimoreu VIDEO Pogledajte trenutak udarca broda u most: Urušio se kao kula od karata

Cijeli je ovaj 'show', čini se, nastao je samo zato što su dječaci boardali na mjestu na kojem je to zabranjeno. Rivieri im je prišao kako bi ih upozorio. Dječaci su prihvatili njegovo upozorenje, ali su mu se pri tom obratili sa 'man' i 'dude'.

I to je bilo dovoljno da policijski veteran potpuno izgubi živce.

'Očigledno vas roditelji nisu dovoljno tukli jer izgleda ne razumijete smisao riječi poštovanje. Kao prvo, naučite razgovarati. Ja za vas nisam frajer, ja sam za vas policajac Rivieri. Što prije to naučite, duže ćete živjeti. Ako budete išli uokolo radeći takve gluposti neko će vas sigurno ubiti', samo je dio monologa policajca koji je zbog tog događaja pod istragom interne kontrole.

Sterling Clifford, glasnogovornik baltimorske policije, objašnjava kako je snimka uzrujala sve kolege koji su je vidjeli.

'Ulažemo velike napore na poboljšanje odnosa policije s građanima. Samo ovaj incident narušit će golemi dio našeg posla', kaže Clifford.

Rivieri će do kraja istrage vjerojatno biti suspendiran, a postoji mogućnost da će ga trajno prebaciti na administrativne poslove.

Kaže kako nije bio svjestan da netko snima incident, a još manje da je objavljen na internetu. Sve se dogodilo još prošlog ljeta.

Suspenziju nije želio komentirati, samo je rekao kako 'klinci nemaju pametnijeg posla'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene