Salvatore Rivieri policajac iz Baltimorea jučer je suspendiran nakon što je na internetu objavljena snimka od prošlog ljeta. Na snimci je Riviera koji viče na dvojicu dječaka, skateboardera, te jednog od njih povlači za vrat i baca na pod.


Na snimci se jasno vidi kako policajac hvata tinejdžera oko vrata, baca ga na tlo i prijeti da će ga 'razbiti'.

Vezani članci Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Glasnogovornik suda u Osijeku: ''Trudimo se raditi zakonito i savjesno" Slika nije dostupna Iskopali truplo i ukrali lubanju da im posluži za pušenje marihuane

Cijeli je ovaj 'show', čini se, nastao je samo zato što su dječaci boardali na mjestu na kojem je to zabranjeno. Rivieri im je prišao kako bi ih upozorio. Dječaci su prihvatili njegovo upozorenje, ali su mu se pri tom obratili sa 'man' i 'dude'.

I to je bilo dovoljno da policijski veteran potpuno izgubi živce.

'Očigledno vas roditelji nisu dovoljno tukli jer izgleda ne razumijete smisao riječi poštovanje. Kao prvo, naučite razgovarati. Ja za vas nisam frajer, ja sam za vas policajac Rivieri. Što prije to naučite, duže ćete živjeti. Ako budete išli uokolo radeći takve gluposti neko će vas sigurno ubiti', samo je dio monologa policajca koji je zbog tog događaja pod istragom interne kontrole.

Sterling Clifford, glasnogovornik baltimorske policije, objašnjava kako je snimka uzrujala sve kolege koji su je vidjeli.

'Ulažemo velike napore na poboljšanje odnosa policije s građanima. Samo ovaj incident narušit će golemi dio našeg posla', kaže Clifford.

Rivieri će do kraja istrage vjerojatno biti suspendiran, a postoji mogućnost da će ga trajno prebaciti na administrativne poslove.

Kaže kako nije bio svjestan da netko snima incident, a još manje da je objavljen na internetu. Sve se dogodilo još prošlog ljeta.

Suspenziju nije želio komentirati, samo je rekao kako 'klinci nemaju pametnijeg posla'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju