Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peruanski liječnici uspješno su odstranili dva velika tumora godinu i pol dana starom dječaku.


Majka je s dječakom u glavni grad Perua, Limu, stigla je i ruralnog gradića San Marcosa te je uz pomoć novčanih donacija mogla svom djetetu platiti operaciju, koja mu je spasila život.

'Dijete je staro godinu i pol dana te je imalo tumore na vratu i ispod pazuha', kazao je kirurg dr. Alfredo Broggi, prenosi agencija Reuters. Dva tumora na dječaku težila su nešto preko tri kilograma, a njegova majka kazala je kako su se pojavili još kad je bio star samo mjesec dana.

Vezani članci Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica operirana u zagrebačkom KBC-u: Liječnici joj operirali vrat, pred njom je dug oporavak Slika nije dostupna PRVI PUT U HRVATSKOJ Radiofrekvencijom uklonili tumor: "Ne znam kaj su delali, ja nisam niš čula ni vidla!"

'Operacija je trajala oko četiri sata te je bila vrlo rizična, s obzirom da se radilo o malom djetetu, no pomoglo nam je iskustvo i uspješno smo odstranili dva tumora', rekao je Broggi. Dječakova majka kazala je kako je zadovoljna operacijom te kako se sprema odvesti ga kući. Doktori su ipak preporučili da dječak u bolnici ostane narednih desetak dana, kako bi se mogao pratiti njegov oporavak. Tumori koje je dječak imao benigni su, otkrili su liječnici i predvidjeli potpun oporavak.