Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatični trenuci

VIDEO "Ovo je upozorenje drugima!" Širi se video dvojice ruskih vojnika koji su odbili boriti se protiv Ukrajine, uslijedila je brutalna kazna

Na snimci se vide dvojica muškaraca u vojnoj uniformi koji su pozvani da izađu pred svog zapovjednika nakon što su odbili boriti se protiv Ukrajine.

Brutalan video koji navodno prikazuje pritvaranje dvojice ruskih vojnika koji su se odbili boriti protiv Ukrajine pojavio se na više ruskih i ukrajinskih kanala na Telegramu.

Na snimci se vide dvojica muškaraca u vojnoj uniformi koji su pozvani da izađu pred svog zapovjednika, piše Guardian. Prema Meduzi, neovisnoj ruskoj novinskoj kući koja je podijelila video, incident se dogodio u ruskoj regiji Belgorod.

 

"Istražitelj obavještava vojnike da je 16. studenog protiv njih pokrenut kazneni postupak zbog nepoštivanja zapovijedi (dio 2.1. članka 332. Kaznenog zakona Ruske Federacije). Ovaj članak predviđa kaznu zatvora u trajanju od dvije do tri godine", rečeno je vojnicima, koji su brutalno privedeni.

Pročitajte i ovo Evakuacija iz okolice Hersona RAT U EUROPI Ukrajinci evakuiraju civile iz dijelova zemlje, oglasio se i savjetnik Zelenskog: "Nema nikakve vojne logike, samo se žele osvetiti. Ovo je ogroman ratni zločin"

Aktivisti za ljudska prava smatraju da je ovaj video snimljen "kao upozorenje drugima".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene