U krevetiću obučen u pelenu, grleći igračku i hraneći se iz flašice, maleni orangutan April u malezijskom utočištu podsjeća na ljudsku bebu. Zbog ugroženosti ovih životinja Malezijci su za njih osigurali cijeli otok, Pulau Orang Utan, na kojem se skrbe za ove divlje životinje kada se nađu u nevolji.


Na otoku Pulau Orang Utan nalazi se beba orangutan. Rođena prerano, April je ispodprosječne težine, ima infekciju respiratornog sustava i kroničnu dijareju. Upravo stoga o njoj i mnogim orangutanima u nevolji brine se tim od dvadesetak veterinara i medicinskih sestara. U cilju sprječavanja izumiranja tih životinja, malezijski su veterinari otvorili utočište u kojem skrbe za bolesne životinje.

Vezani članci Vlasnici pasa u šetnji sa svojim ljubimcima unatoč strahu od koronavirusa Skloništa za udomljavanje životinja pucaju po šavovima: "Pokažite solidarnost umjesto da ste uzrok problema" Aljaški malamut - 27 Pokazali svoje nježne divove, aljaški malamuti najveće su maze na svijetu

Projekt je počeo 1999. godine kada su s istoka Malezije na otok Utan dovezena tri orangutana, a sada ih u utočištu živi 23. Jedna su od najugroženijih životinjskih vrsta malezijskog divljeg života, a konstantno im prijete šumski požari, ilegalni lovci. Kako dane provode u utočištu možete pogledati u priloženom videu.