U krevetiću obučen u pelenu, grleći igračku i hraneći se iz flašice, maleni orangutan April u malezijskom utočištu podsjeća na ljudsku bebu. Zbog ugroženosti ovih životinja Malezijci su za njih osigurali cijeli otok, Pulau Orang Utan, na kojem se skrbe za ove divlje životinje kada se nađu u nevolji.


Na otoku Pulau Orang Utan nalazi se beba orangutan. Rođena prerano, April je ispodprosječne težine, ima infekciju respiratornog sustava i kroničnu dijareju. Upravo stoga o njoj i mnogim orangutanima u nevolji brine se tim od dvadesetak veterinara i medicinskih sestara. U cilju sprječavanja izumiranja tih životinja, malezijski su veterinari otvorili utočište u kojem skrbe za bolesne životinje.

Vezani članci Jezivi ljubimci Ljubimci im izgledaju kao da su ispali iz noćnih mora, pogledajte ovaj strah i trepet Zmija Zamalo doživjela infarkt za vrijeme vožnje, uljez joj se prikrao usred noći

Projekt je počeo 1999. godine kada su s istoka Malezije na otok Utan dovezena tri orangutana, a sada ih u utočištu živi 23. Jedna su od najugroženijih životinjskih vrsta malezijskog divljeg života, a konstantno im prijete šumski požari, ilegalni lovci. Kako dane provode u utočištu možete pogledati u priloženom videu.