U krevetiću obučen u pelenu, grleći igračku i hraneći se iz flašice, maleni orangutan April u malezijskom utočištu podsjeća na ljudsku bebu. Zbog ugroženosti ovih životinja Malezijci su za njih osigurali cijeli otok, Pulau Orang Utan, na kojem se skrbe za ove divlje životinje kada se nađu u nevolji.


Na otoku Pulau Orang Utan nalazi se beba orangutan. Rođena prerano, April je ispodprosječne težine, ima infekciju respiratornog sustava i kroničnu dijareju. Upravo stoga o njoj i mnogim orangutanima u nevolji brine se tim od dvadesetak veterinara i medicinskih sestara. U cilju sprječavanja izumiranja tih životinja, malezijski su veterinari otvorili utočište u kojem skrbe za bolesne životinje.

Vezani članci Prometna signalizacija koja upozorava na životinje Sve više naleta na životinje na cesti, policija objavila važne upute vozačima: Znate li kolike su kazne ako pokupite srnu? Medvjed u šumi Približili se medvjedima i doživjeli iznenađenje: Neki su zaigrani, ali drugi su pravi lupeži!

Projekt je počeo 1999. godine kada su s istoka Malezije na otok Utan dovezena tri orangutana, a sada ih u utočištu živi 23. Jedna su od najugroženijih životinjskih vrsta malezijskog divljeg života, a konstantno im prijete šumski požari, ilegalni lovci. Kako dane provode u utočištu možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju