Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brodica s desetak izraelskih, europskih i američkih Židova, mirovnih aktivista, iz luke Famagouste na sjeveru Cipra otplovila je prema Pojasu Gaze, nadajući se da će simbolično 'razbiti' blokadu, prenio je novinar France pressea.


'Za mene, koji sam preživio holokaust, sveta je dužnost prosvjedovati protiv progona, opresije i blokade tolikog broja ljudi, a u Gazi je među njima više od 800.000 djece', izjavio je jedan od putnika 82-godišnji, Reuven Moshkovitz.

Vezani članci Viza za SAD (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Trump razveselio Poljake ukidanjem viza, Hrvatska ostala među još samo 4 zemlje EU-a koje ih još uvijek trebaju za odlazak u SAD Premijer Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Plenković komentirao izjavu slovenskog premijera o ulasku Hrvatske u Schengen: ''Imamo i mi mehanizme''

Na jedrenjaku Irene, koji plovi pod britanskom zastavom, do Gaze bi putnici trebali ploviti oko 36 sati.

>> Izrael ublažio blokadu Pojasa Gaze

'Mi ćemo se držati strategije nenasilja i nesukobljavanja. Ako izraelska vojska zaustavi brod, sigurno im nećemo pomoći u nastojanju da nas odvuku u luku Ashdod', rekao je jedan od aktivista, bivši izraelski vojnik Yonatan Shapira. (Hina)