Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Skoplju

VIDEO i FOTO Policija šok-bombama i vodenim topovima po prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U neredima koji su izbili tijekom prosvjeda ispred zgrade makedonske vlade u Skoplju, ozlijeđeno je 15 policajaca, 19 prosvjednika i jedan fotograf, navodi AFP. Policija je prosvjednike rastjerivala vodenim topovima i šok-bombama.

Prije nekoliko dana u makedonskoj javnosti odjeknula je vijest da je njihov premijer Nikola Gruevski pokušao zataškati ubojstvo, a vijest je objavio oporbeni Socijal-demokratski savez. Ta vijest bila je povod prosvjedu i neredima koji su izbili i završili kasno sinoć u Skoplju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikola Gruevski Ozbiljno upozorenje: Iskra je dovoljna da zapali čitav Balkan Slika nije dostupna VMRO 37,96, SDSM 36,65 posto Izbori u Makedoniji: Pobjedu proglasili i Gruevski i Zaev

Najmanje deset osoba, uključujući i policajce, ozlijeđeno je u nasilnom prosvjedu, dok su najmanje četiri osobe uhićene, prenosi RTS. Nakon intervencije policije, broj prosvjednika se značajno smanjio.

Kaos u Skoplju: Naoružani upali u sjedište islamske vjerske zajednice

U prosvjedima su razbijena stakla na zgradi vlade, razbijeno je nekoliko policijskih vozila i zapaljeno par kontejnera.

Obitelj ubijenog u prvim redovima

Odmah nakon objavljivanja sadržaja prisluškivanog razgovora nekolicine dužnosnika vlade, pristaše oporbe su se okupile u centru Skoplja, a tenzije su rasle kako je rastao i broj prosvjednika.

Ubrzo je došlo i do incidenta kad su u dvorište vlade htjeli ući prosvjednici, među kojima je bio i brat ubijenog, Aleksandar Neškovski.

Četiri do pet pripadnika policije ga je napalo i spriječilo da uđe u zgradu vlade i razgovara sa nekim od nadležnih dužnosnika.

Tijekom prosvjeda, okupljeno mnoštvo povikivalo je "Ubojice, ubojice", "Ostavka" i "Spustite štitove", a u prvom redu među demonstrantima je bila je i obitelj ubijenog Neškovskog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene