Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Oni sve uništavaju"

VIDEO/FOTO Zastrašujuće snimke iz zraka: Ovako izgleda grad u kojem nijedna zgrada nije ostala čitava

Posljedice borbi ukrajinskih i ruskih snaga u ukrajinskom gradu Marinka
Posljedice borbi ukrajinskih i ruskih snaga u ukrajinskom gradu Marinka Screenshot
Aktualno Galerija +0 Posljedice borbi ukrajinskih i ruskih snaga u ukrajinskom gradu Marinka Galerija 1/1 >>
Objavljene su snimke ukrajinskog grada Marinka na kojima se jasno vidi da je grad u potpunosti uništen.

Novinska agencija The Associated Press objavila je video iz ukrajinskog grada Marinka koji je 19. veljače ove godine zabilježen dronom. Na snimci iz zraka može se vidjeti da zbog ruske agresije i borbi koje su ondje uslijedili niti jedna zgrada nije ostala čitava.

Iako se ondje borbe između Rusije i Ukrajine vode od 2014., razaranje se uvelike intenziviralo nakon ruskog napada 24. veljače prošle godine. Marinka se nalazi u Donecku, regiji na istoku Ukrajine gdje je teritorij podijeljen između dviju strana. Prva linije borbe proteže se posred grada, ili barem posred onoga što je od njega ostalo.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut - 4 Krvave bitke za grad FOTO U paklu opkoljenog Bahmuta: Nema struje, vode ni plina. Civili iz grada bježe pješke, Rusi stežu obruč

Pročitajte i ovo Jevgeni Prigožin, osnivač i čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner Jevgenij Prigožin VIDEO Šef zloglasnih plaćenika snimio poruku koja se neće svidjeti Putinu: "Ako se mi povučemo iz Bahmuta..."

Artem Schus, Šef tamošnje policije, je za AP rekao da je grad "u potpunosti uništen" i da se u njemu nalaze samo vojnici jer "ne postoji način da civili ovdje žive". Međutim, dodao je da je u borbama ubijeno ili ozlijeđeno desetak mještana.

Schus je također rekao da Rusi namjerno gađaju ruševine i uništavaju sve zidove da bi uklonili bilo kakva skloništa, bez obzira radi li se civilnoj ili vojnoj ustanovi.

"Oni uništavaju sve jer svojim taktikama ne mogu pobijediti naše trupe i zbog toga uništavaju sva živa bića", ustvrdio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene