Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dim nad Nizozemskom

VIDEO: Eksplozija u tvornici kemikalija, plameni jezici i do 40 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahovit požar buknuo je nakon eksplozije u tvornici kemikalija Chemie-Pack, u industrijskoj zoni pored Rotterdama u Nizozemskoj.

Požar je izbio tijekom jučerašnjeg dana, a plameni jezici sezali su i do visine od 40 metara, piše Reuters, pozivajući se na nizozemske medije. Oblak dima, koji se uzdizao iz zapaljene tvornice kemikalija, kreće se sjeverom stigao je do grada Dordrechta.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> Eksplozija zbog krađe nafte: Poginule 22 osobe

Iako je dim pun toksičnih kemikalija, nizozemske vlasti tvrde kako nisu zaprimile dojave o eventualnom zagađenju naseljenih područja. Direktor Waste Productsa, dr. De Ridder tvrdi kako je učinjeno sve kako bi se spriječila još veća katastrofa.

Bez žrtava

'Imamo i spremnike pune zapaljivih tvari, obrađujemo ostatke boja i sve je to vrlo zapaljivo. Spremni smo držati sve pod kontrolom, ali protiv ovakvog požara ne možemo baš puno učiniti', istaknuo je.

Stanovništvu na jugozapadu provincije Zuid-Holland, savjetovano je iz nadležnog ministarstva da ne napuštaju domove te da zatvore sve prozore. Iako je požar bio strahovit i trajao satima, u njemu nije bilo žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene