Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stradali piloti

VIDEO Dva vojna aviona sudarila se u zraku kod Rima, ima poginulih

Aktualno Galerija Sudar aviona u Italiji - 4 Sudar aviona u Italiji - 4 Foto: Afp Sudar aviona u Italiji - 3 Sudar aviona u Italiji - 3 Foto: Afp Sudar aviona u Italiji - 2 Sudar aviona u Italiji - 2 Foto: Afp +0 Sudar aviona u Italiji - 1 Galerija 1/4 >>
Do sudara vojnih aviona došlo je nedaleko od Rima. Jedan pilot još je bio živ nakon pada, no onda je zrakoplov eksplodirao.

Dva vojna aviona sudarila su se u zraku iznad gradića Guidonije Montecelio, oko 35 km sjeveroistočno od Rima.

Pročitajte i ovo Sudar aviona u Tokiju - 3 Još se provjerava Iscurio novi sumnjivi detalj oko sudara aviona koji bi mogao sve razjasniti: Istražitelji sve provjeravaju Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

Jedna od letjelica nakon sudara odmah je pala na zemlju, na livadu, a drugi avion uspio je sletjeti izbjegavajući kuće, ali se zabio u parkirani automobil na ulici. Pilot je još bio živ, počeo je vikati, no avion je eksplodirao prije nego što su mu građani uspjeli pomoći, piše La Repubblica.

 

 

Za sada nema informacija da je bilo ozlijeđenih, a evakuirane su dvije stambene zgrade. 

Četiri laka zrakoplova sudjelovala su u obuci, a dva su se u letu okrznula nakon čega su počeli padati. 

 

 

Premijerka Giorgia Meloni izrazila je sućut obiteljima žrtava. 

"Vijest o pogibiji dvojice pilota zračnih snaga u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Guidoniji, blizu Rima, ispunjava nas tugom. U ime Vlade, izražavam najdublju sućut obiteljima i kolegama poginulih. Naše molitve idu njima."

 

"Možemo samo nagađati s obzirom da se to prije koji sat dogodilo
pretpostavlja se da je došlo do sudara, greška posade, s obzirom da se zrakoplovi međusobno ne privlače posade su letjele u grupi došlo je do greške i sudara u zraku", kazao je umirovljeni vojni pilot Ivan Selak za Dnevnik Nove TV. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene