Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimke nadzorne kamere pokazuju dva lopova kako kradu božićne ukrase izložene u dvorištu obitelji koja je pomoću njih prikuplja donacije za dobrotvorne svrhe.


Kamera postavljena u dvorištu žrtve snimila je lopove dok su ulazili na imanje Geoffa i Tine Patchett u britanskom mjestu Redcar, u gluho doba noći, piše Parent Dish.

Vezani članci Tamara Ecclestone Krađa u Aleji milijardera: Dvije osobe optužene da su slavnoj bogatašici ukrale nakit vrijedan 50 milijuna funti Online prijevara lažnog vojnika - 1 Žrtva prevare stala pred kamere Provjerenog: "Sve skupa sam mu uplatila 12 tisuća eura. Ovo sad neće biti uzalud"

Dva su lopova na taj način ukrala robu u vrijednosti oko 200 funti (oko 2.000 kuna). Svi susjedi u četvrti su šokirani, budući da je ekstravagancija njihovih ukrasa obilježje cijelog mjesta.

Više od 15 godina, ovaj bračni par primamljuje prolaznike s uređenim vrtom, a svake godine dodaju još po nekoliko ukrasa. Procjenjuju da su tijekom godina u ukrase uložili tisuće funti.

Ukradeno 100 mozgova sa sveučilišta, među njima i mozak zloglasnog ubojice

Prije nekoliko godina, prolaznici koji su došli vidjeti ukrase, predložili su da bi se na taj način mogao prikupljati novac za donacije, a Geoff i Tina prihvatili su prijedlog.

S prikupljenim novcem prošle godine - oko 3.000 kuna, opremili su zračnu ambulantu Great North. Ove godine prikupljene donacije trebale su ići spasilačkoj službi obližnjeg ljetovališta.

Unatoč krađi, Geoff kaže da će nastaviti s tradicijom kićenja i prikupljanja novca za dobrotvorne svrhe. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook