Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna kako

Ukradeno 100 mozgova sa sveučilišta, među njima i mozak zloglasnog ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S jednog američkog sveučilišta nestalo je oko 100 očuvanih ljudskih mozgova u staklenkama s formalinom. Nitko zasad ne zna kako je toliko mozgova moglo jednostavno iščeznuti, a da to nitko od profesora nije primijetio.

Službenici Sveučilišta Texas u Austinu vjeruju da su možda studenti ukrali posude s mozgovima, ili zbog šale na račun protekle Noći vještica (Helloween) ili da bi ih koristili kao bizarne ukrase, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako malen prostor Živio u dva metra kvadratna godinu dana - Iznenadit će vas njegovo iskustvo! Slika nije dostupna Snimio svakodnevicu VIDEO Na tisuće ljudi pogledalo video koji je snimio beskućnik

Među ukradenim primjercima nalazi se i očuvani mozak Charlesa Whitmana, snajperista ubojice, koji je 1966. godine u krvavom pohodu ubio 16 te ranio 46 osoba, tijekom masakra na kampusu spomenutog sveučilišta. Profesor Lawrence Cormack tvrdi da ukradeni mozgovi predstavljaju polovicu kolekcije sveučilišta.

Dachau: Ukradena vrata s natpisom 'Arbeit mach frei'!

"Vrlo je moguće da je među studentima kružila glasina oko tih mozgova pa da su ih počeli uzimati za ukras u dnevnoj sobi ili kao Helloween podvalu", kaže Cormack.

Mozgove je sveučilište dobilo od lokalne bolnice pod dogovorom privremenog držanja prije gotovo 30 godina. Polovica ih se nalazi u laboratoriju, a polovica (ona koja nedostaje) je bila u podrumu sveučilišta.

Dogovor između bolnice i sveučilišta bio je takav da se prikrije bilo kakva informacija o tome kome je svaki pojedini mozak iz kolekcije pripadao, kako bi se zaštitio dignitet pokojnika.

Profesor psihologije Tim Schallert smatra da je vrlo lako moguće da je Whitmanov mozak bio među ukradenim primjercima. "Mi ga ne možemo pronaći", rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene