Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka prije napada

VIDEO bombaša s Times Squarea: Napad je osveta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac pakistanskog podrijetla, koji je pokušao postaviti autobombu na Times Squareu u New Yorku, rekao je u video poruci snimljenoj prije napada da mu je cilj bio osvetiti se za rat koji Amerikanci vode u Afganistanu, objavila je televizija Al Arabiya.

'Ovaj napad na SAD bit će osveta za sve mudžahedine', rekao je Faisal Šahzad u video poruci koju je objavila televizija.

Pročitajte i ovo Napad na Leonida Volkova - 3 pretučen čekićem Oglasio se predsjednik Litve nakon brutalnog napada na suradnika Navaljnog: "Putinu mogu reći samo jedno - ovdje te se nitko ne boji" Slika nije dostupna Terorizam u SAD-u Bombaš s Times Squarea priznao krivnju

'Osam je godina prošlo od početka rata u Afganistanu i vidjet ćete kako je muslimanski rat tek počeo i kako će se islam proširiti diljem svijeta', dodao je Shahzad.

Muškarac, odjeven u tradicionalnu plemensku odjeću i s automatskom puškom u rukama, u videoporuci koja podsjeća na one koje snimaju bombaši samoubojice veličao je kao mučenike ubijenog vođu pakistanskih talibana Baitullaha Meshuda i čelnika al Kaide u Iraku Musaba al-Zarkavija poginulog 2006. godine.

>> Bombaš s Times Squarea priznao krivnju

>> Neuspjeli atentat na Times Squareu: Uhićene dvije osobe u SAD-u

>> VIDEO: Snimka mogućeg napadača na Times Square

Šhahzad, koji je uhićen pri pokušaju bijega iz SAD-a, priznao je krivnju za pokušaj postavljanja automobila bombe na Times Squareu u svibnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene