Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac pakistanskog podrijetla, koji je pokušao postaviti autobombu na Times Squareu u New Yorku, rekao je u video poruci snimljenoj prije napada da mu je cilj bio osvetiti se za rat koji Amerikanci vode u Afganistanu, objavila je televizija Al Arabiya.


'Ovaj napad na SAD bit će osveta za sve mudžahedine', rekao je Faisal Šahzad u video poruci koju je objavila televizija.

Vezani članci Nizozemska policija (Foto: AFP) VIDEO Užas u Nizozemskoj: Samostrelom s balkona pucao po ljudima, ubio dvoje. Policija ranila napadača Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko

'Osam je godina prošlo od početka rata u Afganistanu i vidjet ćete kako je muslimanski rat tek počeo i kako će se islam proširiti diljem svijeta', dodao je Shahzad.

Muškarac, odjeven u tradicionalnu plemensku odjeću i s automatskom puškom u rukama, u videoporuci koja podsjeća na one koje snimaju bombaši samoubojice veličao je kao mučenike ubijenog vođu pakistanskih talibana Baitullaha Meshuda i čelnika al Kaide u Iraku Musaba al-Zarkavija poginulog 2006. godine.

>> Bombaš s Times Squarea priznao krivnju

>> Neuspjeli atentat na Times Squareu: Uhićene dvije osobe u SAD-u

>> VIDEO: Snimka mogućeg napadača na Times Square

Šhahzad, koji je uhićen pri pokušaju bijega iz SAD-a, priznao je krivnju za pokušaj postavljanja automobila bombe na Times Squareu u svibnju. (Hina)