Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresi na sjeveroistoku SAD-a

Neuspjeli atentat na Times Squareu: Uhićene dvije osobe u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka savezna policija (FBI) pretresla je u četvrtak ujutro nekoliko kuća na sjeveroistoku Sjedinjenih Država u sklopu istrage o neuspjelom atentatu na Times Squareu u New Yorku, objavila je glasnogovornica.

'Nekoliko pretresa izvršeno je na sjeveroistoku u svezi s istragom o atentatu na Times Squareu', rekla je glasnogovornica FBI-ja Gail Marcinkiewicz. Glasnogovornica nije htjela reći druge pojedinosti o mjestima pretresa, ali američka glasila pišu da je riječ o kući u Watertownu, u saveznoj državi Massachusettsu.

>> Za Times Square krivi pakistanski talibani

Marcinkiewicz je dodala da su tijekom pretresa 'dvije osobe' uhićene i smještene u pritvor u svezi s njihovim useljeničkim statusom. Kako je rekla glasnogovornica, svi pretresi su povezani s istragom o neuspjelom atentatu autobombom na poznatom, veoma posjećenom trgu u samom središtu New Yorka 1. svibnja.

Osumnjičenik za atentat, tridesetogodišnji Faisal Shahzad, Amerikanac pakistanskog podrijetla, uhićen je dva dana poslije, u zrakoplovu koji je trebao poletjeti za Dubai. Optužen je za pokušaj uporabe oružja za masovno uništavanje i policija ga još ispituje.

Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je u nedjelju da SAD posjeduje dokaz da pakistanski talibani stoje iza tog pokušaja atentata. Američki State Department izvijestio je u utorak da 'ozbiljno razmišlja' da pakistanske talibane stavi na crnu listu terorističkih organizacija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene