Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 700 plivača u Australiji doživjelo je bliski susret s dva morska psa.


Plivači su se natjecali u utrci 'Surf Lifesaving' kada su im se približila dva morska psa. Jedan je prišao blizu natjecatelja dok je drugi navodno plivao ispod njih. Ironično, dogodilo se to baš kada su plivači plivali oko Otoka morskih pasa.

Helikopteri i brodovi za spašavanje približili su se jednom morskom psu, kako bi ga otjerali. Drugi je nestao, te se pretpostavlja da je otplivao dalje. Timovi za spašavanje bili su u stanju pripravnosti, no nisu željeli stvoriti paniku među plivačima paleći alarm za upozorenje. Unatoč tome, organizatori utrke izjavili su kako su bili spremni evakuirati natjecatelje u slučaju da su životinje prišle bliže.

Vezani članci Udomljeni psi Udomili pse na rubu života i potpuno im promijenili život, pogledajte srcedrapajuće prizore Kad psi porastu (Foto: izismile.com) Psi im narasli pred očima, iz malih maza pretvorili se u velike

Pobjednik utrke izjavio je u šali da su morski psi morali birati između 700 plivača, a kako se nisu mogli odlučiti na kraju su odustali. No većina plivača, srećom, nije bila svjesna drame koja se dešavala oko njih, tako da je izbjegnuta masovna panika.