Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strastveni tango

VIDEO: Argentinske ulice preplavili plesači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinci su počeli s obilježavanjem tjedna posvećenog tangu. A kako ga bolje obilježiti nego izaći na ulice na kojima su zasvirali i zaplesati u njima poznatom ritmu. Osim običnih građana u ovom događaju sudjeluju i profesionalni plesači i svirači.

Jedna od najcjenjenijih tradicija Argentine, na ulice glavnog grada te zemlje izmamila je stotine plesača koji su se okupili kako bi započeli obilježavanje početka tjedna posvećenog tangu koji će završiti 11. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nema elemenata kaznenog djela Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba Ženska imena u tragovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prava rijetkost Muška dominacija: Polovica gradova u Hrvatskoj nema niti jednu ulicu koja nosi žensko ime

Tijekom predstojećeg tjedna, Argentinci će proslaviti rođendane dva najvažnija i najutjecajnija glazbenika koji su preferirali tango, Carlosa Gardela i Antonija Cara. U subotu su kamere zabilježile stanovnike i turiste na ulicama Buenos Airesa kako plešu uz ritam njihove najomiljenije glazbe.

Avenida de Mayo okupila je ipak najveći broj ljudi, zbog čega je inače gusti promet ovom prometnicom zaustavljen kako bi plesači imali što više mjesta.

Ova je tradicija započela u četvrti gradske radničke klase 1890-ih godina, a smatra se da ime vuče korjene iz španjolske Andaluzije.

Noć plesanja dao je gradu i njihovim stanovnicima priliku da iza sebe stave ekonomske probleme globalne financijske krize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene