Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKO OTKRIĆE

Pronađen grob legendarnog vladara, i to samo s unutarnjim organima i srcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grob slavnog sultana Osmanskog Carstva Sulejmana Veličanstvenog u kojem se nalazi njegovo srce "gotovo je sigurno" pronađen u Mađarskoj gdje je i preminuo 1566., rekao je mađarski istraživač u srijedu, nakon iskapanja koja se vrše od listopada.

Legendarni sultan preminuo je u rujnu 1566. u dobi od 71 godine u Szigetvaru, nedaleko od današnje granice Mađarske i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ožalošćena obitelj Beba iskopana iz groba nakon što ju je prolaznik čuo kako plače četiri dana nakon ukopa Dan sjećanja na nestale 1806 nestalih osoba Obilježava se Dan nestalih u Domovinskom ratu: "Mladen je imao 22 godine kad se to dogodilo"

"Gotovo je sigurno da se tu nalazi grob", rekao je Norbert Pap koji vodi ekipu koja je u listopadu počela iskapanja na mjestu na kojem je pretpostavila da se nalazi grob.

Iskapanja će biti prekinuta tijekom zime a nastavit će se u travnju.

Još jedan kralj pokopan ispod parkirališta?

Tijelo osmanskog vladara nakon njegove smrti premješteno je u današnji Istanbul, ali legenda kaže da su njegovo srce i unutarnji organi pokopani u mjestu gdje je umro.

Dosadašnja iskapanja koja se vrše uz potporu mađarske i turske vlade otkrila su ostatke džamije i drugih građevina čiji smještaj odgovara osmanskom gradu Turbeku koji se na tom području nalazi na staroj francuskoj karti uz natpis: Ovdje počiva Sulejman.

"Mnogi u Turskoj pitaju se gdje je njegov grob", kazao je turski veleposlanik u Budimpešti Sakir Fakili. "Sada se konačno približavamo odgovoru", dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene