Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SUKOBA

Srpska policija izvela veliku akciju, privedeni deseci migranata: "Sigurnost svakog građanina i njihova imovina bit će zaštićeni"

Aktualno Galerija Bratislav Gašić Bratislav Gašić Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 4 Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 3 Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 2 Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Srbija: Akcija protiv migranata, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na desetke migranata koji su zatečeni na ulicama prijestolnice i izvan prihvatnih centara.

Akcija je provedena u parku kod beogradskog Ekonomskog fakulteta koji migranti najčešće koriste kao jedno od mjesta okupljanja u srbijanskoj prijestolnici.

U park je privedeno više skupina migranata pokupljenih u okolnim ulicama, koje je okružilo tridesetak policajaca.

Migranti su tijekom popodneva autobusima prevezeni u prihvatne centre u Obrenovcu, Bogovađi i Sjenici, gdje će, kako se neslužbeno doznaje, biti registrirani svi koji već nisu u službenoj proceduri.

Akcija masovnog uhićenja započela je nakon oružanog sukoba migranata u vojvođanskom selu Horgoš, u blizini mađarsko-srpske granice, gdje je u četvrtak kasno navečer ranjen jedan dvadesetogodišnji mladić.

Pročitajte i ovo Migranti pucnjava u horgošu Drama u susjedstvu: Migranti se sukobili kod granice, intervenirali specijalci, ima ranjenih

Srbijanski MUP je u to područje uputio veći broj pripadnika specijalne policije, a prema dosad dostupnim podacima, privedeno je više od 600 osoba.

Tijekom pretrage terena na poziv mještana policija je na mjestu obračuna zatekla šestero migranata, među kojima i jednog s dvije prostrijelne ozljede.

Radiotelevizija Srbije (RTS) objavila je s tim u vezi da je u tijeku velika operativna akcija u kojoj se obavlja pretraga terena u širem području Horgoša i Subotice, na sjeveru Vojvodine.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Horgošu da "u Srbiji postoji nulta tolerancija prema svakoj vrsti kriminala", te da će "sigurnost svakog građanina Srbije i njihova imovina biti zaštićeni".

Srbijanska policija spremna je odgovoriti na sigurnosne izazove, posebno na ovom dijelu njezina teritorija gdje je koncentriran veliki broj migranata koji su iskoristili srbijansko gospoprimstvo, rekao je.

"Sigurno nećemo biti parking za migrante i u budućem periodu možete očekivati više ovakvih akcija" rekao je Mile Jandrić, načelnik Uprave granične policije .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pada odluka Srpski predsjednik Vučić na sto je muka! Hoće li Srbija danas ostati bez novca iz EU-a?

Orban: "Srbija ima ključnu ulogu u reguliranju migracija"

Srbija, Austrija i Mađarska potpisale su 15. studenog u Beogradu dokument o jačanju trilateralne suradnje u borbi protiv ilegalnih migracija, čiji je jedan od ciljeva pomaknuti obranu granice na jug.

Memorandum o razumijevanju su potpisali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, austrijski kancelar Karl Nehammer i šef mađarske vlade Viktor Orban, a dio dogovora je i da zajedničke policijske ophodnje kontroliraju granicu sa Sjevernom Makedonijom.

Orban je tada na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji rekao da Srbija ima ključnu ulogu u reguliranju migracija jer na taj način "štiti i Austriju i Mađarsku i ostale zemlje Unije", navodeći podatak da je ove godine u suradnji sa Srbijom spriječeno 250.000 pokušaja ilegalnih prelazaka granice. Migranti su "sve agresivniji", a krijumčari ljudi koriste i oružje, rekao je.

Mađarski premijer drži da je jedini način za sprječavanje migracija poručiti da "preko naših granica nema prelaska".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene